Τέλος Ιουνίου καταβάλλεται το σύνολο των αποζημιώσεων του 2016 από τον ΕΛΓΑ

Τέλος Ιουνίου καταβάλλεται το σύνολο των αποζημιώσεων του 2016 από τον ΕΛΓΑ

Τέλος Ιουνίου καταβάλλεται το σύνολο των αποζημιώσεων του 2016 από τον ΕΛΓΑ

Μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να καταβληθεί το σύνολο των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το έτος 2016, καθώς οι ζημιές του παγίου φυτικού κεφαλαίου του 2016, βρίσκονται στη φάση της τεκμηρίωσης.
Σχετικά με τον παγετό της φετινής χρονιάς, απαιτείται περισσότερος χρόνος στις καλλιέργειες προκειμένου να αποτυπωθεί το πλήρες μέγεθος της ζημιάς σε όλες τις μόνιμες καλλιέργειες και στη συνέχεια απαιτείται επιστημονική τεκμηρίωση και καταγραφή.

 

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 23 Μαΐου, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη, με το Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και αντιπροσωπεία των αγροτών της περιοχής με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δέντρων Τυρνάβου «ΓΑΙΑ ΦΡΟΥΙΤ» κ. Χρήστο Τασούλα, τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρ. Τσιτσιρίγκο, παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θ. Κουρεμπέ.

 

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημέρωσαν λεπτομερώς για τα προβλήματα που προέκυψαν στις μόνιμες καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου και ζήτησαν να ενταχθούν σε ΠΣΕΑ. Στη συνέχεια ζήτησαν να ενημερωθούν για την πορεία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ για το έτος 2016. Τέλος για ακόμη μία φορά ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν για τη διαδικασία της ένταξης των ζημιών του παγίου φυτικού κεφαλαίου του 2016, σε ΠΣΕΑ.

 

Οι παραγωγοί ζήτησαν, επίσης, να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις του  ΠΑΑ 2014-2020 και ο Δήμαρχος κ. Σαρχώσης υποσχέθηκε τη διοργάνωση ημερίδας με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών. Ο υφυπουργός κ. Κόκκαλης συναίνεσε στην πρόταση του Δημάρχου και στο αίτημα των αγροτών. Οι παραγωγοί ευχαρίστησαν τον υφυπουργό για την συμβολή του στη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, καθώς και για την ουσιαστική συμβολή του στον «Εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων».

ΠΗΓΗwww.paseges.gr
SHARE