Φωτιά στο Δίλοφο Φαρσάλων-Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Φωτιά στο Δίλοφο Φαρσάλων-Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Φωτιά στο Δίλοφο Φαρσάλων-Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Πρέβεζα
φωτογραφία αρχείου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που κατακαίει πολύ δύσβατη περιοχή στο Δίλοφο Φαρσάλων. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στη βιομηχανική περιοχής της Πρέβεζας, στις παρυφές της πόλης, στη θέση Σκαμνούλα. Σύννεφα καπνού έχουν σκεπάσει την πόλη και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Άλλο πύρινο μέτωπο αντιμετωπίζεται στο Βροντερό Πρεσπών, καθώς και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαζαράκι Ηλείας. Εν τω μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στην Καισαριανή.

Αναλυτικότερα:

Στο Δίλοφο Φαρσάλων επιχειρούν τουλάχιστον 40 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μαζί με πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, με τη συνδρομή από αέρος από 2 αεροσκάφη τύπου «Petzetel»και 2 «Canadair». Σημειώνεται πως από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στην Πρέβεζα όπου πνέουν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 3 αεροσκάφη τύπου «Petzetel».

Οι κάτοικοι της πόλης πέρασαν στιγμές πανικού όταν η φωτιά κινήθηκε προς το κλειστό γυμναστήριο της Πρέβεζα και προς το κοιμητήριο ανάμεσα στα σπίτια, έφτασε στον προαύλιο χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, πέρασε μέσα από καλλιέργειες και θερμοκήπια, χωρίς όμως να προξενήσει μεγάλες υλικές ζημιές. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων οριοθέτησαν το μέτωπο που εκτείνεται από την Οδό Λασκαράτου μέχρι και το Τεχνικό Λύκειο Πρέβεζας.

Σε επιφυλακή είναι το Νοσοκομείο της Πρέβεζας και το ΕΚΑΒ λόγω του ότι η ατμόσφαιρα ιδιαίτερα αποπνικτική καθώς καίγονται ξερά χόρτα, καλάμια και πλαστικά από θερμοκήπια.

Πρέσπα: Φωτιά στο Βροντερό- 7 οχήματα και 25 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τη φωτιά
Στις Πρέσπες, φωτιά έχει ξεσπάσει από το πρωί στα ορεινά του χωριού Βροντερό η οποία καίει δασική έκταση. Στη φωτιά επιχειρούν 7 οχήματα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας με 25 άτομα από τα οποία τα 8 είναι πεζοπόρο τμήμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κοζάνης.

Πύρινα μέτωπα σε Πρέσπες και Αρκαδία-Υπό έλεγχο στο Άλσος Καισαριανής-Ο χάρτης (video)
Στην Αθήνα, σε ύφεση βρίσκεται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πλέον η πυρκαγιά στην Καισαριανή. Όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η φωτιά οριοθετείται από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ αποδεσμεύτηκαν τα ελικόπτερα που πήραν μέρος στην κατάσβεση. Ωστόσο, εξακολουθεί να φυσάει ισχυρός άνεμος, γι’ αυτό παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εννέα υδροφόρες των κοντινών δήμων και της Περιφέρειας Αττικής.

Σημειώνεται, ότι από καύτρες άρπαξαν φωτιά τέντες σπιτιών που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά, αλλά σβήστηκαν αμέσως χωρίς να προκληθούν ζημιές στα κτίρια.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Μαριές Ζακύνθου
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη θέση «Στενίτης» στην ορεινή περιοχή Μαριών Ζακύνθου. Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Ζακύνθου Ανδρέα Στεμπίλη, η πυρκαγιά, έχει κάψει περίπου 100 στρέμματα πευκοδάσους και χαμηλής βλάστησης, ενώ η υπηρεσία διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στην Φθιώτιδα και στην Τζια.

Κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18:00), το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 34 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και την Παρασκευή καθώς οι άνεμοι θα είναι ισχυροί, σε αρκετές περιοχές.

SHARE