Ασημίνα Σκόνδρα: Ο Ελληνισμός προσεύχεται στη Μεγαλόχαρη

Ασημίνα Σκόνδρα: Ο Ελληνισμός προσεύχεται στη Μεγαλόχαρη

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

Ασημίνα Σκόνδρα: Ο Ελληνισμός προσεύχεται στη Μεγαλόχαρη

Μέρα της Μεγαλόχαρης σήμερα, μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, μεγάλη μέρα και  για τον Ελληνισμό, που Την τιμά και τη σέβεται περισσότερο από κάθε ιερό πρόσωπο και με κατάνυξη στρέφει το βλέμμα του σ΄ Αυτή.

Οι πιστοί δοξάζουμε την Κοίμησή της, συρρέοντας στα αμέτρητα προσκυνήματα της Παναγίας, ψάχνοντας ελπίδα, για να γεμίσουμε την ψυχή μας. Ζητώντας τη μεσολάβηση  της στον Υιό της, για τη σωτηρία μας και για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Αναβιώνουμε ήθη και έθιμα και συμμετέχουμε σε λατρευτικές εκδηλώσεις, τηρώντας την ελληνική θρησκευτική παράδοση, τιμώντας την Μητέρα όλων μας.

Φέτος, βλέποντας μπροστά μας ανυπέρβλητες δυσκολίες, αισθανόμαστε μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία και βοήθεια.

Να ενώσουμε τη δύναμη της προσευχής και να ζητήσουμε από την Υπεραγία Θεοτόκο, να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ως Ακοίμητη Πρέσβειρα των ανθρώπων, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τους εθνικούς αγώνες του Ελληνισμού,  να βάλει το χέρι Της και να σταματήσει την ανεξέλεγκτη πτώση μας.  Πτώση, με διαστάσεις εθνικές, ηθικές, κοινωνικές και οικονομικές.

Να κάνει το θαύμα Της.

Να μας δώσει υγεία, φώτιση, δύναμη, αισιοδοξία, στη λιποψυχία μας να φτερώσει  ελπίδες, να αντικαταστήσει τη θλίψη με τη χαρά. Να σκεπάσει με στοργή και αγάπη τους νέους μας και να αγκαλιάζει τα ελληνόπουλα σε κάθε τους βήμα.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, να Της ζητήσουμε να συγχωρέσει τα λάθη μας και ας παραβλέψει, ότι παραδώσαμε τη χώρα μας σε ανθρώπους που Την αγνοούν, δεν πιστεύουν στη χάρη Της και με άνεση δηλώνουν άθεοι.

Είναι μια στιγμή στην ιστορία μας, που υπάρχει σοβαρή ανάγκη, σαν  «Υπέρμαχος Στρατηγός», να ηγηθεί της μελλοντικής πορεία μας.

Εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσες και όσους γιορτάζουν

SHARE