Έκθεση design με δημιουργίες των φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου...

Έκθεση design με δημιουργίες των φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου &Επίπλου

Έκθεση design με δημιουργίες των φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου &Επίπλου

Το Σάββατο 7-10-2017 και ώρα 11.30 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης design που διοργάνωσε το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου με την υποστήριξη της ανεξάρτητης Ευρωβουλευτού κας Σοφίας Σακοράφα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εκτεθούν οι δημιουργίες των φοιτητών του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. όπως προέκυψαν έπειτα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό design. Τα έπιπλα – αντικείμενα που σχεδιάστηκαν είχαν ως κοινό τους στοιχείο να είναι εμπνευσμένα από την Ελληνική παράδοση και κουλτούρα. Από τα συνολικά είκοσι δύο έργα επιλέχθηκαν έξι τα οποία θα συμμετέχουν σε ειδική έκθεση με τίτλο «Beware of Greeks» για το Ελληνικό design στο χώρο του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. H έκθεση θα έχει διάρκεια από 16-20 Οκτωβρίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό η βουλευτής κ. Κατσιαβριά – Σιωροπούλου μεταφέροντας και μήνυμα του Προέδρου της Βουλής, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος και ο πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου κ. Καραγεώργος.

Η κα Σακοράφα στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της έκθεσης για την ανάδειξη του Ελληνικού design μέσω της αναγνωρισιμότητας της ελληνικής δημιουργικής επιχειρηματικότητας. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πώς δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που θα συμμετάσχουν στην έκθεση να γνωρίσουν συναδέλφους τους στην καρδιά του design αλλά και στους ευρωβουλευτές να γνωρίσουν νέα παιδιά και νέους δημιουργούς, που είναι πραγματικά το μέλλον της χώρας.

Ο κ. Ντιντάκης Γιάννης ως υπεύθυνος καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και πρωτοποριακή την πρωτοβουλία της κ. Σακοράφα και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της έκθεσης στην Καρδίτσα, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου που παραχώρησε την αίθουσα στο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς. Στη συνέχεια της ομιλίας του αφού συνεχάρη όλους τους φοιτητές για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τους ανακοίνωσε τους φοιτητές που θα συμμετάσχουν στην έκθεση στις Βρυξέλλες, οι οποίοι είναι οι εξής:

 Διακοσμητικό τοίχου για κουζίνα με δημιουργούς τον Χρήστο Κιτσιά και την Νικία
Γουρνάκη
 Idole mouse με δημιουργό τον Παναγή Καλυβωκά
 Philosophy με δημιουργό την Αφροδίτη Παπακωνσταντίνου
 Greek pillar με δημιουργό τον Νικόλαο Ντίνο
 Geolack με δημιουργούς την Ελένη Μουλάκη και τον Δημήτρη Γεωργόπουλο
 smart base με δημιουργό την Ιωάννα Κανελλοπούλου

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης η κα Σακοράφα επισκέφθηκε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στον σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό του Τμήματος και να αντιληφθεί την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται από το Τμήμα.

SHARE