Κάλεσμα των αγροτικών συλλόγων Λεονταρίου-Γραμματικού-Ν. Ικονίου στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα των αγροτικών συλλόγων Λεονταρίου-Γραμματικού-Ν. Ικονίου στο συλλαλητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κάλεσμα των αγροτικών συλλόγων Λεονταρίου-Γραμματικού-Ν. Ικονίου στο συλλαλητήριο

Για ακόμη μία χρονιά εμείς οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής Ταμασίου, βλέπουμε να πλήττεται το εισόδημά μας από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν κυβέρνηση, ΕΕ και να μη μπορούμε να επιβιώσουμε.

Έχουμε την υψηλή φορολογία και τα κάθε λογής χαράτσια, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, το υψηλό κόστος παραγωγής, τα χρέη και τις κατασχέσεις, τις συνεχείς μειώσεις στις επιδοτήσεις από την ΚΑΠ της ΕΕ, τις χαμηλές τιμές ή την απληρωσιά και το αίσχος των «ανοιχτών τιμών» σ’ όλα τα προϊόντα μας, που γίνονται στο όνομα της «ελεύθερης οικονομίας της αγοράς», ώστε μια χούφτα εμποροβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και οι τράπεζες να καρπώνονται τον ιδρώτα μας. Η απάντηση είναι το αίτημά μας για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ορίζεται από συγκεκριμένο τύπο (5-28-32).

Επίσης, φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είδαμε να καταστρέφονται καλλιέργειες και οι παραγωγοί να είναι σε απόγνωση, αφού κάτω από διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων και άλλων φορέων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, Δήμοι, Περιφέρεια) δε γίνονται τα απαραίτητα έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία που χρειάζεται η περιοχή και ο ΕΛΓΑ , όπου κι όταν αποζημιώνει, δίνει ψίχουλα.

Επίσης, τα έργα του κλειστού κυκλώματος Σμοκόβου που θα εξασφαλίσουν φτηνό κόστος, μικρότερες ποσότητες νερού και επάρκεια στην άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων στο νομό είτε καρκινοβατούν, είτε στην καλύτερη περίπτωση προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Διεκδικούμε και παλεύουμε τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης που έχουμε συνδιαμορφώσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι με την Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια μέσα από αγώνες.

Επίσης, για την περιοχή μας:

  • Επαρκής και άμεση χρηματοδότηση, ώστε άμεσα να αποπερατωθεί ο καθαρισμός της Κακάρας και ο Φαρσαλίτης (με δημιουργία αυτορυθμιζόμενων φραγμάτων), καθώς και ο καθαρισμός των άλλων αποστραγγιστικών δικτύων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Χρηματοδότηση για αγροτική οδοποιία.
  • Άμεση αποπεράτωση των κλειστών δικτύων άρδευσης που έχουν δημοπρατηθεί και επαρκής χρηματοδότηση, έτσι ώστε να συνεχιστεί και να τελειώσει το έργο Σμοκόβου σύμφωνα με τη μελέτη Λαζαρίδη.
  • Άμεση αποζημίωση από τις καταστροφές στις καλλιέργειες με αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος. ΕΛΓΑ κρατικό φορέα με αλλαγή του κανονισμού του, με κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες στην παραγωγή και πάγιου κεφαλαίου χωρίς καθυστέρηση. Για τους παραγωγούς που δεν έπιασαν το πλαφόν στο βαμβάκι λόγω ζημιών να μειωθεί το πλαφόν.
  • Όχι στην επιβολή του πρόσθετου «περιβαλλοντικού» τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης.       Να μην το εφαρμόσουν οι Δήμοι και τα ΤΟΕΒ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους και την ΕΟΑΣΚ, που πρόσφατα εξέλεξε νέο Δ.Σ., και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στην Καρδίτσα με τα γεωργικά μηχανήματα, που είναι και ημέρα πανελλαδικής απεργίας, έτσι ώστε από κοινού με όλα τα λαϊκά στρώματα να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.

Μόνο μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και τον αγώνα υπάρχει προοπτική. Άλλωστε, το αφορολόγητο και πολλά άλλα τα κατακτήσαμε μέσα από τον 40ημερο αγώνα.

Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται! Όλα κατακτούνται!

Τα Δ.Σ. των Αγροτικών Συλλόγων Λεονταρίου, Γραμματικού, Ν. Ικονίου

SHARE