Στις Εκδηλώσεις τις Παυσιλυπούπολης το Μουσικό Σχολείο

Στις Εκδηλώσεις τις Παυσιλυπούπολης το Μουσικό Σχολείο

Στις Εκδηλώσεις τις Παυσιλυπούπολης το Μουσικό Σχολείο

Αισθητή έκανε την παρουσία του  και φέτος  το Μουσικό Σχολείο, το απόγευμα  της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου στο χώρο του Παυσίλυπου με το πρώτο μέρος του πλούσιου χριστουγεννιάτικου  προγράμματος, στα πλαίσια εκδηλώσεων  της  «Παυσιλυπούπολης», που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης μας.

Οι εκδηλώσεις άνοιξαν με το σύνολο Σαξοφώνων με ερμηνείες τραγουδιών όπως «Rudolf the red Reindeer»,  «Menuet»,   «Joy to the world», ενώ ακολούθησαν κι άλλες ιδιαίτερες επιλογές γνωστών συνθετών που για όλους αποτέλεσαν ευχάριστες εκπλήξεις. Ακολούθησε το Σύνολο Κιθάρας «Legato» με το «We wish you a Merry Christmas», «Blue Christmas», «Perhaps»,  «Stand by me». Το Σύνολο εγχόρδων στη συνέχεια  ταξίδεψε το κοινό με το «Δόξα Ωσανά» περνώντας μελωδικά   από  τα «Λευκά Χριστούγεννα»  στα « Πρώτα Χριστούγεννα»  και καθώς το απόγευμα έγερνε μαθητές και κοινό ένωσαν τις φωνές τους στο «Χάρτινο φεγγαράκι»  του Χατζιδάκη.  Η βραδιά έκλεισε με το Σύνολο Πνευστών και «Κάλαντα Χριστουγέννων», «Τρίγωνα κάλαντα», «Last Christmas», «Feliz Navidad», «Santa Claus is coming to town», «All I want for Christmas», «La vita e bella»,  παρασύροντας μαζί τους το κοινό σε ένα ξεσηκωτικό πρόγραμμα, καθώς κάποια από αυτά συνοδεύτηκαν από αντίστοιχες χορογραφίες που ερμήνευσαν «Αγιοβασιλίνες» του Σχολείου. Δεν έλειψε φυσικά το Σύνολο Θεάτρου με γαργαλιστικά, σατυρικά δρώμενα για τη σύγχρονη κρίση και τα έθιμα των γιορτών, που έκανε  ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα τραγούδια και έφερε ακόμα πιο κοντά καλλιτέχνες και κοινό.

Το σύνολο σαξοφώνων με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Χρήστο Κιτσόπουλο, το σύνολο κιθάρας «Legato» με υπεύθυνη την κ. Βασιλική  Παπαδημητρίου, το σύνολο εγχόρδων με την κ. Ζωή Αθανασίου και συνεργάτες την κ. Ιωάννα Αντωνίου  και Αλέξανδρο Σδρόλια, των πνευστών με τον κ. Άγγελο Παλαπέλα και θεάτρου με την κ. Ευφροσύνη Βάγγου και Δήμητρα Μάνθου, με κύριους πρωταγωνιστές της βραδιάς φυσικά τους μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου, απέδωσαν με μοναδικό τρόπο το πνεύμα των ημερών, ενώ το κατάμεστο ακροατήριο  αφέθηκε στη συγκινησιακή ατμόσφαιρα που αναποδογύριζε συνεχώς συναισθήματα δημιουργώντας «άμπωτες και πλημμυρίδες».

25188221_10209040955495638_1367058084_n

25105496_10209040957415686_368708832_n

FB_IMG_1512811356426

SHARE