Karditsa24 http://www.karditsa24.gr Συνεχής ενημέρωση, ειδήσεις και νέα για την Καρδίτσα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Sat, 22 Jul 2017 09:01:25 +0000 el hourly 1 Η Atari αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το Ataribox http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/i-atari-apokalypse-perissoteres-leptomereies-gia-to-ataribox/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/i-atari-apokalypse-perissoteres-leptomereies-gia-to-ataribox/#comments Sat, 22 Jul 2017 09:01:25 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283274 Σειρά από λεπτομέρειες για τη νέα κονσόλα που ετοιμάζει, το Ataribox, αποκάλυψε η Atari. Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, σκοπός είναι η δημιουργία ενός προϊόντος που ανταποκρίνεται στην «κληρονομιά» της ενώ επίσης έχει απήχηση στους νέους και τους παλιούς φίλους της. «Εμπνευσμένοι από κλασικά στοιχεία σχεδιασμού της Atari, όπως η χαρακτηριστική χρήση ξύλου, γραμμών-πλευρών και ανυψωμένου πίσω μέρους, δημιουργούμε ένα ομαλό σχέδιο, με “πλευρά” που εκτείνονται απρόσκοπτα παντού γύρω από το σώμα του προϊόντος, ένα μπροστινό πάνελ που μπορεί να είναι είτε ξύλο είτε γυαλί, ένα logo που “βλέπει” προς τα μπροστά, φωτεινές ενδείξεις που λάμπουν μέσα από το υλικό και μια σειρά από νέα ports (HDMI, 4x USB, SD). Σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε δύο εκδόσεις: Μια με ξύλο και μία μαύρη/ κόκκινη» αναφέρει η εταιρεία. Όπως τονίζει η Atari, τα ports αυτά υποδεικνύουν σύγχρονα εσωτερικά χαρακτηριστικά: «Επίσης σημαίνει πως, αν και θα παρέχουμε κλασικό gaming υλικό, θα παρέχουμε επίσης και σύγχρονο» συμπληρώνει η εταιρεία. «Ξέρουμε πως ανυπομονείτε για περισσότερες λεπτομέρειες: Για τα χαρακτηριστικά, για τα παιχνίδια, για την τιμή, για το timing κλπ. Δεν σας προκαλούμε σκοπίμως, θέλουμε να το κάνουμε σωστά, οπότε επιλέξαμε να πάμε βήμα-βήμα, καθώς φέρνουμε το Ataribox στη ζωή, και να ακούμε προσεκτικά την κοινότητα της Atari καθώς το κάνουμε. Υπάρχουν πολλά ορόσημα, προκλήσεις και σημεία αποφάσεων μπροστά μας στους προσεχείς μήνες. Θα σας δίνουμε πολλές πληροφορίες και status updates καθώς προχωρούμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, όπου ζητείται feedback του κοινού μέσω των social media.]]>

Σειρά από λεπτομέρειες για τη νέα κονσόλα που ετοιμάζει, το Ataribox, αποκάλυψε η Atari.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, σκοπός είναι η δημιουργία ενός προϊόντος που ανταποκρίνεται στην «κληρονομιά» της ενώ επίσης έχει απήχηση στους νέους και τους παλιούς φίλους της.

«Εμπνευσμένοι από κλασικά στοιχεία σχεδιασμού της Atari, όπως η χαρακτηριστική χρήση ξύλου, γραμμών-πλευρών και ανυψωμένου πίσω μέρους, δημιουργούμε ένα ομαλό σχέδιο, με “πλευρά” που εκτείνονται απρόσκοπτα παντού γύρω από το σώμα του προϊόντος, ένα μπροστινό πάνελ που μπορεί να είναι είτε ξύλο είτε γυαλί, ένα logo που “βλέπει” προς τα μπροστά, φωτεινές ενδείξεις που λάμπουν μέσα από το υλικό και μια σειρά από νέα ports (HDMI, 4x USB, SD). Σκοπεύουμε να κυκλοφορήσουμε δύο εκδόσεις: Μια με ξύλο και μία μαύρη/ κόκκινη» αναφέρει η εταιρεία.

Όπως τονίζει η Atari, τα ports αυτά υποδεικνύουν σύγχρονα εσωτερικά χαρακτηριστικά: «Επίσης σημαίνει πως, αν και θα παρέχουμε κλασικό gaming υλικό, θα παρέχουμε επίσης και σύγχρονο» συμπληρώνει η εταιρεία.

«Ξέρουμε πως ανυπομονείτε για περισσότερες λεπτομέρειες: Για τα χαρακτηριστικά, για τα παιχνίδια, για την τιμή, για το timing κλπ. Δεν σας προκαλούμε σκοπίμως, θέλουμε να το κάνουμε σωστά, οπότε επιλέξαμε να πάμε βήμα-βήμα, καθώς φέρνουμε το Ataribox στη ζωή, και να ακούμε προσεκτικά την κοινότητα της Atari καθώς το κάνουμε. Υπάρχουν πολλά ορόσημα, προκλήσεις και σημεία αποφάσεων μπροστά μας στους προσεχείς μήνες. Θα σας δίνουμε πολλές πληροφορίες και status updates καθώς προχωρούμε» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, όπου ζητείται feedback του κοινού μέσω των social media.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/i-atari-apokalypse-perissoteres-leptomereies-gia-to-ataribox/feed/ 0
Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου έχει αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσει μια αποικία 300 εκατ. κατοίκων http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/to-megalytero-fengari-tou-kronou-echei-arketi-energeia-gia-na-trofodotisei-mia-apoikia-300-ekat-katoikon/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/to-megalytero-fengari-tou-kronou-echei-arketi-energeia-gia-na-trofodotisei-mia-apoikia-300-ekat-katoikon/#comments Sat, 22 Jul 2017 08:08:55 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283271 Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, ο Τιτάνας, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για μια διαστημική αποικία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η Αμάντα Χέντριξ του Ινστιτούτου Πλανητικών Επιστημών και ο Γιακ Γιανγκ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι ο φυσικός δορυφόρος διαθέτει αρκετές πηγές ενέργειας ώστε να καλύψει τις ανάγκες ενός οικισμού με το μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κρόνος διαθέτει 62 δορυφόρους διαφόρων μεγεθών, 53 εκ των οποίων έχουν ονομαστεί. Ο Τιτάνας, το μεγαλύτερο φεγγάρι, διαθέτει δική του ατμόσφαιρα, γεγονός σπάνιο για φυσικό δορυφόρο. Ο Τιτάνας διαθέτει επίσης πληθώρα πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τους ερευνητές, προσφέροντας επιλογές για ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική και πυρηνική ενέργεια. Οι ερευνητές βασίστηκαν σε πληροφορίες που γνωρίζουμε ήδη για τον Τιτάνα και σε μαθηματικούς υπολογισμούς με βάση τις τεχνολογίες που διαθέτουμε σήμερα στη Γη. «Μόλις ξεπεραστούν οι προκλήσεις πρόωσης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις γρήγορα χωρίς σημαντική βλάβη από την ακτινοβολία, ο Τιτάνας θα είναι η βέλτιστη τοποθεσία στο ηλιακό σύστημα για έναν οικισμό εκτός της Γης», δήλωσαν οι επιστήμονες. Οι διαστημικοί ερευνητές γνωρίζουν ήδη ότι υπάρχουν ωκεανοί μεθανίου στον Τιτάνα, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πηγή ενέργειας ή καύσιμα πυραύλων. Η παλιρροϊκή δύναμη θα μπορούσε επίσης να τροφοδοτήσει μία πιθανή αποικία, καθώς ο κύκλος του μεθανίου είναι παρόμοιος με αυτόν του νερού στη Γη, σχηματίζοντας θάλασσες, ποτάμια και δέλτα, πιθανότατα υγρού μεθανίου και αιθανίου. Οι Χέντριξ και Γιανγκ παραδέχτηκαν ότι παραβλέπουν κάποιες λεπτομέρειες, επειδή υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον Τιτάνα, αλλά βλέπουν την έρευνά τους ως το πρώτο βήμα για την καθιέρωση του Τιτάνα ως την πρώτη επιλογή για μία μελλοντική αποικία.]]>

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, ο Τιτάνας, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για μια διαστημική αποικία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η Αμάντα Χέντριξ του Ινστιτούτου Πλανητικών Επιστημών και ο Γιακ Γιανγκ του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια υποστηρίζουν ότι ο φυσικός δορυφόρος διαθέτει αρκετές πηγές ενέργειας ώστε να καλύψει τις ανάγκες ενός οικισμού με το μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κρόνος διαθέτει 62 δορυφόρους διαφόρων μεγεθών, 53 εκ των οποίων έχουν ονομαστεί. Ο Τιτάνας, το μεγαλύτερο φεγγάρι, διαθέτει δική του ατμόσφαιρα, γεγονός σπάνιο για φυσικό δορυφόρο. Ο Τιτάνας διαθέτει επίσης πληθώρα πηγών ενέργειας, σύμφωνα με τους ερευνητές, προσφέροντας επιλογές για ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική και πυρηνική ενέργεια. Οι ερευνητές βασίστηκαν σε πληροφορίες που γνωρίζουμε ήδη για τον Τιτάνα και σε μαθηματικούς υπολογισμούς με βάση τις τεχνολογίες που διαθέτουμε σήμερα στη Γη.

«Μόλις ξεπεραστούν οι προκλήσεις πρόωσης, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις γρήγορα χωρίς σημαντική βλάβη από την ακτινοβολία, ο Τιτάνας θα είναι η βέλτιστη τοποθεσία στο ηλιακό σύστημα για έναν οικισμό εκτός της Γης», δήλωσαν οι επιστήμονες.

Οι διαστημικοί ερευνητές γνωρίζουν ήδη ότι υπάρχουν ωκεανοί μεθανίου στον Τιτάνα, οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως πηγή ενέργειας ή καύσιμα πυραύλων. Η παλιρροϊκή δύναμη θα μπορούσε επίσης να τροφοδοτήσει μία πιθανή αποικία, καθώς ο κύκλος του μεθανίου είναι παρόμοιος με αυτόν του νερού στη Γη, σχηματίζοντας θάλασσες, ποτάμια και δέλτα, πιθανότατα υγρού μεθανίου και αιθανίου.

Οι Χέντριξ και Γιανγκ παραδέχτηκαν ότι παραβλέπουν κάποιες λεπτομέρειες, επειδή υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για τον Τιτάνα, αλλά βλέπουν την έρευνά τους ως το πρώτο βήμα για την καθιέρωση του Τιτάνα ως την πρώτη επιλογή για μία μελλοντική αποικία.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/to-megalytero-fengari-tou-kronou-echei-arketi-energeia-gia-na-trofodotisei-mia-apoikia-300-ekat-katoikon/feed/ 0
Ξεκινά σε λίγες μέρες το Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» στα παράλια της Λάρισας http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/xekina-se-liges-meres-to-festival-me-thea-to-aigaio-sta-paralia-tis-larisas/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/xekina-se-liges-meres-to-festival-me-thea-to-aigaio-sta-paralia-tis-larisas/#comments Sat, 22 Jul 2017 07:04:20 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283268 Ξεκινά σε λίγες μέρες το Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» στα παράλια της Λάρισας Παρασκευή 28/7 – Σάββατο 29/7 – Κυριακή 30/7 και Σάββατο 5/8 οι εκδηλώσεις Πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το τριήμερο 28, 29 & 30 Ιουλίου και το Σάββατο 5 Αυγούστου στα παράλια του νομού Λάρισας. Το φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα το Αιγαίο», που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη των παραλίων της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα και έχει ως στόχο την προβολή της περιοχής ως έναν ξεχωριστό τόπο διακοπών. Οι εκδηλώσεις και του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο» είναι όλες δωρεάν για το κοινό. Σε συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής: Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Για άλλη μια χρονιά διοργανώνουμε το φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο», ένα φεστιβάλ πολιτισμού αθλητισμού, θεάτρου, τραγουδιού, διασκέδασης, διαδραστικών ενεργειών και εκθέσεων στα παράλια της Λάρισας από το Σκλήθρο μέχρι την Αιγάνη. Με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου Αγιάς και Δήμου Τεμπών προσφέρουμε ένα πλούσιο θέαμα το οποίο μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει, καθώς οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Ταυτόχρονα δίνουμε ανάσες στην τοπική οικονομία, την κοινωνία, αλλά και ανάσες στην καθημερινότητα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δημάρχους αλλά πάνω απ’ όλα τους πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους που θα δουλέψουν όλο αυτό το διάστημα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Καλούμε όλους τους πολίτες και τους παραθεριστές να συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή με μεγάλη τουριστική προβολή». Αντώνης Γκουντάρας – Δήμαρχος Αγιάς: «Ένα πλέγμα πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα και φέτος στα παράλια του νομού με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνεργασία των δύο παραλιακών Δήμων και πολλών φορέων, αναδεικνύοντας την συνεργασία μεταξύ 1ου και 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης και φορέων του νομού. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας. Είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο που βρίσκεται αυτή την περίοδο στα παράλια, που είναι πολύς, να το «ρίξει έξω» και να διασκεδάσει. Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τον συνάδελφο Δήμαρχο για τη συνεργασία και όλους όσους συμμετέχουν ενεργά για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ.» Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Ένα ακόμη φεστιβάλ στα παράλια είναι γεγονός. Σε αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους δύο όμορους Δήμους Τεμπών και Αγιάς, διοργανώνουμε για ενδέκατη συνεχή χρονιά αυτό το σπουδαίο φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό προβολής και ανάδειξης των δικών μας παραλίων, βγάζοντας προς τα έξω τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την εγρήγορση των φορέων και τη δημιουργικότητα των κατοίκων και τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν ως έθνος και ως κοινωνία. Τα στοιχεία του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της συμμετοχής. Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Αγιάς για την άριστη συνεργασία και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στα παράλια της Λάρισας. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη Αλέκος Πατουλιώτης, και εκ μέρους των συνδιοργανωτών η κα Άννυ Ψάρρα Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, η κα Ντίνα Σδράλη εκπρόσωπος της Art Fools, ο κ. Νίκος Σαμαρίνας από τον Χορίαμβο, η κα Δήμητα Μπαράτση από τους Μικρούς Ήρωες, ο κ. Θωμάς Θωμαΐδης τραγουδιστής, η κα Φωτεινή Καλούδη εκπρόσωπος του κουκλοθέατρου, ο κ. Χρήστος Χαλτούπης εκπρόωπος του Πολ. Συλλόγου Αιγάνης, και ο κ. Απόστολος Γούλας Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας.]]>

Ξεκινά σε λίγες μέρες το Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» στα παράλια της Λάρισας

Παρασκευή 28/7 – Σάββατο 29/7 – Κυριακή 30/7 και Σάββατο 5/8 οι εκδηλώσεις

Πλούσιες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το τριήμερο 28, 29 & 30 Ιουλίου και το Σάββατο 5 Αυγούστου στα παράλια του νομού Λάρισας. Το φεστιβάλ πολιτισμού «Με θέα το Αιγαίο», που διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους Αγιάς και Τεμπών, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη των παραλίων της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα και έχει ως στόχο την προβολή της περιοχής ως έναν ξεχωριστό τόπο διακοπών.

Οι εκδηλώσεις και του φετινού προγράμματος του φεστιβάλ «Με θέα στο Αιγαίο» είναι όλες δωρεάν για το κοινό. Σε συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι συνδιοργανωτές σημείωσαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Για άλλη μια χρονιά διοργανώνουμε το φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο», ένα φεστιβάλ πολιτισμού αθλητισμού, θεάτρου, τραγουδιού, διασκέδασης, διαδραστικών ενεργειών και εκθέσεων στα παράλια της Λάρισας από το Σκλήθρο μέχρι την Αιγάνη. Με τη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου Αγιάς και Δήμου Τεμπών προσφέρουμε ένα πλούσιο θέαμα το οποίο μπορεί ο καθένας να παρακολουθήσει, καθώς οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό. Ταυτόχρονα δίνουμε ανάσες στην τοπική οικονομία, την κοινωνία, αλλά και ανάσες στην καθημερινότητα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δημάρχους αλλά πάνω απ’ όλα τους πρωταγωνιστές, τους ανθρώπους που θα δουλέψουν όλο αυτό το διάστημα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Καλούμε όλους τους πολίτες και τους παραθεριστές να συμμετέχουν σε μια μεγάλη γιορτή με μεγάλη τουριστική προβολή».

Αντώνης Γκουντάρας – Δήμαρχος Αγιάς: «Ένα πλέγμα πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα και φέτος στα παράλια του νομού με την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνεργασία των δύο παραλιακών Δήμων και πολλών φορέων, αναδεικνύοντας την συνεργασία μεταξύ 1ου και 2ου βαθμού αυτοδιοίκησης και φορέων του νομού. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και μπορούν να τις παρακολουθήσουν όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας. Είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο που βρίσκεται αυτή την περίοδο στα παράλια, που είναι πολύς, να το «ρίξει έξω» και να διασκεδάσει. Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τον συνάδελφο Δήμαρχο για τη συνεργασία και όλους όσους συμμετέχουν ενεργά για να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ.»

Κώστας Κολλάτος – Δήμαρχος Τεμπών: «Ένα ακόμη φεστιβάλ στα παράλια είναι γεγονός. Σε αγαστή συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους δύο όμορους Δήμους Τεμπών και Αγιάς, διοργανώνουμε για ενδέκατη συνεχή χρονιά αυτό το σπουδαίο φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ που εντάσσεται σε έναν γενικότερο σχεδιασμό προβολής και ανάδειξης των δικών μας παραλίων, βγάζοντας προς τα έξω τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την εγρήγορση των φορέων και τη δημιουργικότητα των κατοίκων και τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν ως έθνος και ως κοινωνία. Τα στοιχεία του εθελοντισμού, της συνεργασίας, της συμμετοχής. Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Αγιάς για την άριστη συνεργασία και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στα παράλια της Λάρισας.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμα ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης του Πολίτη Αλέκος Πατουλιώτης, και εκ μέρους των συνδιοργανωτών η κα Άννυ Ψάρρα Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, η κα Ντίνα Σδράλη εκπρόσωπος της Art Fools, ο κ. Νίκος Σαμαρίνας από τον Χορίαμβο, η κα Δήμητα Μπαράτση από τους Μικρούς Ήρωες, ο κ. Θωμάς Θωμαΐδης τραγουδιστής, η κα Φωτεινή Καλούδη εκπρόσωπος του κουκλοθέατρου, ο κ. Χρήστος Χαλτούπης εκπρόωπος του Πολ. Συλλόγου Αιγάνης, και ο κ. Απόστολος Γούλας Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/xekina-se-liges-meres-to-festival-me-thea-to-aigaio-sta-paralia-tis-larisas/feed/ 0
Συνεχίζονται τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/synechizontai-ta-mathimata-anodynou-toketou-stin-perifereia-thessalias/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/synechizontai-ta-mathimata-anodynou-toketou-stin-perifereia-thessalias/#comments Sat, 22 Jul 2017 06:27:36 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283266 Ψυχοπροφυλακτική ή Ψυχοπροφύλαξη: λέξη σύνθετη και αμιγώς ελληνική. Μέθοδος κατά την οποία η έγκυος συνθέτει πληροφορίες εκπαίδευσης σχετικά με το σώμα της, τις ικανότητές της, το χειρισμό της αναπνοής της, την χαλάρωση και την αποδοχή του εαυτού της στο νέο της ρόλο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά αυτή, προκειμένου να προφυλάξει τον εαυτό της από ενδεχόμενους σωματικούς και ψυχικούς πόνους. Έχοντας αυτά ως στόχο συνεχίζεται εδώ και 13 χρόνια εθελοντικά και κατόπιν συνειδητής πρωτοβουλίας από τις Μαίες του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η προσπάθεια προστασίας και φροντίδας της μητρότητας με την εφαρμογή μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού – Ψυχοπροφυλακτικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή, μοναδική Πανελλαδικά σε Δ/νση Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται δωρεάν, έπειτα από την ουσιαστική στήριξη της Περιφερειακής Αρχής, για όλες όσες επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν και αποτελεί μια σημαντική προσφορά στη μέλλουσα μητέρα και στο κοινωνικό σύνολο. Οι έγκυες συμμετέχοντας στα μαθήματα προετοιμάζονται τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Συγκεκριμένα: Ψυχολογικά υποστηρίζονται οργανωμένα και ενεργά, ώστε κάθε γυναίκα να καταλάβει ότι η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η λοχεία είναι μια περίοδος στη ζωή της που θα πρέπει να την περνά συνειδητά, λογικά και ψύχραιμα. Στόχος αποτελεί η απόκτηση αυτοπεποίθησης, σιγουριάς, ηρεμίας, ασφάλειας και αποτελεσματικής συνεργασίας με το γιατρό τους και τις μαίες. Στην αντίπερα έχει επισημανθεί και εξακριβωθεί ότι η παθητική άβουλη συμμετοχή δημιουργεί ανασφάλεια, φόβο, θλίψη και μερικές φορές ψυχική κατάπτωση στην περίοδο της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας. Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οργανώνει συνεχόμενες ομάδες συμμετοχής ακατάπαυστα με γνώμονα την 28η – 30η εβδομάδα της κύησης βασιζόμενη σε οκτώ κύκλους μαθημάτων. Αναλυτικότερα: Οι γυναίκες ενημερώνονται για τη φυσιολογία των γεννητικών οργάνων τους, του αναπαραγωγικού κύκλου μέχρι τη σύλληψη, με προβολή διαφανειών. Ακολουθεί ενημέρωση για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης, όσον αφορά τις αλλαγές του σώματος και τις διαδοχικές φάσεις της ανάπτυξης του εμβρύου. Τα μαθήματα συνεχίζονται με ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων εγκυμοσύνης. Οι ασκήσεις γίνονται, για να ξεκουράσουν τους μύες από την ακινησία και την λανθασμένη στάση του σώματος, ώστε να μειώνονται οι κράμπες και η εγκυμονούσα να μαθαίνει να ελέγχει και να εξουσιάζει τη λειτουργία των μυών της, που έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή κατά τη διάρκεια του τοκετού. Παράλληλα μαθαίνουν ορισμένους τρόπους ειδικών αναπνοών, τους οποίους χρησιμοποιούν στα στάδια του τοκετού, ενώ εξασκούνται να χαλαρώνουν και να αυτοσυγκεντρώνονται, προκειμένου να ανακτούν δυνάμεις. Επιπρόσθετα γαλουχούνται ως πρωταγωνίστριες στην πίστη του δικού τους προσωπικού και μοναδικού τοκετού, επιβραβεύοντας τον εαυτό τους με το ανεκτίμητο δώρο του θαύματος της νέας ζωής που έρχεται στον κόσμο. Συμπληρωματικά παρέχονται ολοκληρωμένες οδηγίες και συμβουλές σχετικά με την διατροφή της εγκύου, της λεχωίδας, καθώς και την περιποίηση του βρέφους. Με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων και προσομοίωσης οι μέλλουσες μητέρες και μέλλοντες πατέρες μαθαίνουν ό,τι αφορά την φροντίδα του νεογέννητου η οποία απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη. Κλείνοντας, τονίζεται επισταμένα η σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού, παρέχοντας έντυπο υλικό και κυρίως έμπρακτη άσκηση της σωστής και σύγχρονης προσέγγισης και εφαρμογής του. Επίσης η αναγκαιότητα του θηλασμού ως θεμελιώδη αρχή, ακόμη και σε κείνες τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα γαλουχίας (υπερφόρτωση, τραυματισμός θηλών, τράπεζα μητρικού γάλακτος κ.α.) και στις οποίες οι μητέρες βρίσκουν βοήθεια και συμπαράσταση από τις Μαίες του Τμήματος. Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας καταβάλλει προσπάθεια σταθερά, αδιαλείπτως, εθελοντικά και υπερασπιζόμενο την πρωτοβουλία του με στόχο την προάσπιση από τα αρχικά στάδια δημιουργίας της ζωής, της θεμέλιας σχέσης με την μητρότητα, της υποστήριξης του θαύματος αυτού κατά την λοχεία αλλά και οποιαδήποτε στιγμή η ενδιαφερόμενη χρήζει ουσιαστικής συμπαράστασης. Επικοινωνία: Γεωργία Ντέλλα Μαία MSc Δημόσιας Υγείας – Προϊσταμένη του Τμήματος, Τηλέφωνο: 2413506290-192 e.mail: g.ntella@thessaly.gov.gr]]>

Ψυχοπροφυλακτική ή Ψυχοπροφύλαξη: λέξη σύνθετη και αμιγώς ελληνική. Μέθοδος κατά την οποία η έγκυος συνθέτει πληροφορίες εκπαίδευσης σχετικά με το σώμα της, τις ικανότητές της, το χειρισμό της αναπνοής της, την χαλάρωση και την αποδοχή του εαυτού της στο νέο της ρόλο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά αυτή, προκειμένου να προφυλάξει τον εαυτό της από ενδεχόμενους σωματικούς και ψυχικούς πόνους.

Έχοντας αυτά ως στόχο συνεχίζεται εδώ και 13 χρόνια εθελοντικά και κατόπιν συνειδητής πρωτοβουλίας από τις Μαίες του Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η προσπάθεια προστασίας και φροντίδας της μητρότητας με την εφαρμογή μαθημάτων Ανώδυνου Τοκετού – Ψυχοπροφυλακτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αυτή, μοναδική Πανελλαδικά σε Δ/νση Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται δωρεάν, έπειτα από την ουσιαστική στήριξη της Περιφερειακής Αρχής, για όλες όσες επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν και αποτελεί μια σημαντική προσφορά στη μέλλουσα μητέρα και στο κοινωνικό σύνολο.

Οι έγκυες συμμετέχοντας στα μαθήματα προετοιμάζονται τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Συγκεκριμένα: Ψυχολογικά υποστηρίζονται οργανωμένα και ενεργά, ώστε κάθε γυναίκα να καταλάβει ότι η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η λοχεία είναι μια περίοδος στη ζωή της που θα πρέπει να την περνά συνειδητά, λογικά και ψύχραιμα. Στόχος αποτελεί η απόκτηση αυτοπεποίθησης, σιγουριάς, ηρεμίας, ασφάλειας και αποτελεσματικής συνεργασίας με το γιατρό τους και τις μαίες. Στην αντίπερα έχει επισημανθεί και εξακριβωθεί ότι η παθητική άβουλη συμμετοχή δημιουργεί ανασφάλεια, φόβο, θλίψη και μερικές φορές ψυχική κατάπτωση στην περίοδο της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της λοχείας.

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οργανώνει συνεχόμενες ομάδες συμμετοχής ακατάπαυστα με γνώμονα την 28η – 30η εβδομάδα της κύησης βασιζόμενη σε οκτώ κύκλους μαθημάτων.

Αναλυτικότερα:
Οι γυναίκες ενημερώνονται για τη φυσιολογία των γεννητικών οργάνων τους, του αναπαραγωγικού κύκλου μέχρι τη σύλληψη, με προβολή διαφανειών. Ακολουθεί ενημέρωση για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης, όσον αφορά τις αλλαγές του σώματος και τις διαδοχικές φάσεις της ανάπτυξης του εμβρύου.

Τα μαθήματα συνεχίζονται με ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων εγκυμοσύνης. Οι ασκήσεις γίνονται, για να ξεκουράσουν τους μύες από την ακινησία και την λανθασμένη στάση του σώματος, ώστε να μειώνονται οι κράμπες και η εγκυμονούσα να μαθαίνει να ελέγχει και να εξουσιάζει τη λειτουργία των μυών της, που έχουν ιδιαίτερη συμμετοχή κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Παράλληλα μαθαίνουν ορισμένους τρόπους ειδικών αναπνοών, τους οποίους χρησιμοποιούν στα στάδια του τοκετού, ενώ εξασκούνται να χαλαρώνουν και να αυτοσυγκεντρώνονται, προκειμένου να ανακτούν δυνάμεις.
Επιπρόσθετα γαλουχούνται ως πρωταγωνίστριες στην πίστη του δικού τους προσωπικού και μοναδικού τοκετού, επιβραβεύοντας τον εαυτό τους με το ανεκτίμητο δώρο του θαύματος της νέας ζωής που έρχεται στον κόσμο.

Συμπληρωματικά παρέχονται ολοκληρωμένες οδηγίες και συμβουλές σχετικά με την διατροφή της εγκύου, της λεχωίδας, καθώς και την περιποίηση του βρέφους. Με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων και προσομοίωσης οι μέλλουσες μητέρες και μέλλοντες πατέρες μαθαίνουν ό,τι αφορά την φροντίδα του νεογέννητου η οποία απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη.

Κλείνοντας, τονίζεται επισταμένα η σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού, παρέχοντας έντυπο υλικό και κυρίως έμπρακτη άσκηση της σωστής και σύγχρονης προσέγγισης και εφαρμογής του. Επίσης η αναγκαιότητα του θηλασμού ως θεμελιώδη αρχή, ακόμη και σε κείνες τις περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα γαλουχίας (υπερφόρτωση, τραυματισμός θηλών, τράπεζα μητρικού γάλακτος κ.α.) και στις οποίες οι μητέρες βρίσκουν βοήθεια και συμπαράσταση από τις Μαίες του Τμήματος.

Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας καταβάλλει προσπάθεια σταθερά, αδιαλείπτως, εθελοντικά και υπερασπιζόμενο την πρωτοβουλία του με στόχο την προάσπιση από τα αρχικά στάδια δημιουργίας της ζωής, της θεμέλιας σχέσης με την μητρότητα, της υποστήριξης του θαύματος αυτού κατά την λοχεία αλλά και οποιαδήποτε στιγμή η ενδιαφερόμενη χρήζει ουσιαστικής συμπαράστασης.

Επικοινωνία: Γεωργία Ντέλλα Μαία MSc Δημόσιας Υγείας – Προϊσταμένη του Τμήματος, Τηλέφωνο: 2413506290-192
e.mail: g.ntella@thessaly.gov.gr

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/synechizontai-ta-mathimata-anodynou-toketou-stin-perifereia-thessalias/feed/ 0
Στη Βουλή το ν/σ του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής για διαφημίσεις και ΜΜΕ http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/sti-vouli-to-ns-tou-yp-psifiakis-politikis-gia-diafimiseis-kai-mme/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/sti-vouli-to-ns-tou-yp-psifiakis-politikis-gia-diafimiseis-kai-mme/#comments Sat, 22 Jul 2017 06:12:40 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283264 Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το οποίο ρυθμίζει θέματα τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, καθιερώνει τον γραμμικό κώδικα στις εφημερίδες, συστήνει Μητρώο για τον περιφερειακό – τοπικό Τύπο και δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής της χώρας. Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, συστήνεται ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, μέσω του οποίου θα διενεργούνται όλες οι συναλλαγές διάθεσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Επίσης, συστήνεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ηλεκτρονικό Μητρώο περιφερειακού και τοπικού Τύπου στο οποίο θα καταχωρούνται τα στοιχεία των εφημερίδων περιφερειακού και τοπικού Τύπου, ύστερα από αίτηση που θα καταθέτει ο νόμιμος εκπρόσωπος της εφημερίδας. Για να καταχωρηθεί μία εφημερίδα στο Μητρώο θα πρέπει να έχει πωλήσεις τουλάχιστον 350 φύλλων ανά έκδοση (200 φύλλα σε μικρότερους νομούς) και να απασχολεί νομίμως δημοσιογράφους, ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ. Εξάλλου, καθιερώνεται υποχρεωτικά για όλες τις έντυπες εκδόσεις περιοδικών και εφημερίδων, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στην οποία θα περιλαμβάνεται και ο Διεθνής Μοναδικός Αριθμός Σειρών που χρησιμοποιείται για τη καταγραφή των περιοδικών εκδόσεων (ISSN). Κατά τη διανομή, πώληση και επιστροφή των εντύπων θα διενεργείται ηλεκτρονική σάρωση της ειδικής σήμανσης του κώδικα και θα πιστοποιείται η ποσότητα των φύλλων/τευχών. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο ανά παράβαση από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ τα πρακτορεία Τύπου θα αποστέλλουν στη διεύθυνση εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ την αναλυτική κατάσταση των στοιχείων διανομής , πωλήσεων και επιστροφής του Τύπου.]]>

Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης το οποίο ρυθμίζει θέματα τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, καθιερώνει τον γραμμικό κώδικα στις εφημερίδες, συστήνει Μητρώο για τον περιφερειακό – τοπικό Τύπο και δημιουργεί το θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση της οπτικοακουστικής παραγωγής της χώρας.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, συστήνεται ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, μέσω του οποίου θα διενεργούνται όλες οι συναλλαγές διάθεσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Επίσης, συστήνεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ηλεκτρονικό Μητρώο περιφερειακού και τοπικού Τύπου στο οποίο θα καταχωρούνται τα στοιχεία των εφημερίδων περιφερειακού και τοπικού Τύπου, ύστερα από αίτηση που θα καταθέτει ο νόμιμος εκπρόσωπος της εφημερίδας.

Για να καταχωρηθεί μία εφημερίδα στο Μητρώο θα πρέπει να έχει πωλήσεις τουλάχιστον 350 φύλλων ανά έκδοση (200 φύλλα σε μικρότερους νομούς) και να απασχολεί νομίμως δημοσιογράφους, ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ.

Εξάλλου, καθιερώνεται υποχρεωτικά για όλες τις έντυπες εκδόσεις περιοδικών και εφημερίδων, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στην οποία θα περιλαμβάνεται και ο Διεθνής Μοναδικός Αριθμός Σειρών που χρησιμοποιείται για τη καταγραφή των περιοδικών εκδόσεων (ISSN).

Κατά τη διανομή, πώληση και επιστροφή των εντύπων θα διενεργείται ηλεκτρονική σάρωση της ειδικής σήμανσης του κώδικα και θα πιστοποιείται η ποσότητα των φύλλων/τευχών. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο ανά παράβαση από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ τα πρακτορεία Τύπου θα αποστέλλουν στη διεύθυνση εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης του υπουργείου ΨΗΠΤΕ την αναλυτική κατάσταση των στοιχείων διανομής , πωλήσεων και επιστροφής του Τύπου.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/sti-vouli-to-ns-tou-yp-psifiakis-politikis-gia-diafimiseis-kai-mme/feed/ 0
ΣτΕ: Απερρίφθη το αίτημα για πάγωμα πληρωμών μέσω POS http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/ste-aperrifthi-to-aitima-gia-pagoma-pliromon-meso-pos/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/ste-aperrifthi-to-aitima-gia-pagoma-pliromon-meso-pos/#comments Sat, 22 Jul 2017 05:49:59 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283262 Απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για «πάγωμα» των πληρωμών μέσω POS, που είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας. Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής. Η πρόεδρος του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή. Όπως είναι γνωστό, αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι. Πάντως, όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Δημητρακόπουλο.]]>

Απερρίφθη από το Συμβούλιο της Επικρατείας το αίτημα για «πάγωμα» των πληρωμών μέσω POS, που είχαν καταθέσει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Σερρών και Δράμας.

Οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι, οι πρόεδροί τους και ακόμη 18 δικηγόροι των πόλεων αυτών, ζητούσαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας το άμεσο «πάγωμα», αλλά και την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης, με την έκδοση προσωρινής διαταγής.

Η πρόεδρος του Α΄ θερινού Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απέρριψε το αίτημα της έκδοσης προσωρινής διαταγής, καθώς έχει προσδιοριστεί σε σύντομο χρόνο η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης, αλλά και επειδή η βλάβη την οποία επικαλούνται οι Σύλλογοι «δεν παρίσταται δυσεπανόρθωτη» σε περίπτωση που η αίτηση ακύρωσης γίνει δεκτή.

Όπως είναι γνωστό, αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η ακύρωση της ίδιας υπουργικής απόφασης έχουν καταθέσει ακόμη, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και δύο δικηγόροι.

Πάντως, όλες οι αιτήσεις ακύρωσης κατά της εν λόγω υπουργικής απόφασης, θα συζητηθούν στην 7μελή σύνθεση του Β΄ Τμήματος του ΣτΕ, το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Οκτωβρίου, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ και εισηγητή τον πάρεδρο, Ιωάννη Δημητρακόπουλο.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/ste-aperrifthi-to-aitima-gia-pagoma-pliromon-meso-pos/feed/ 0
Παράταση έως 23/09/2017 Νόμος Αυθαιρέτων 4178/13 http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/paratasi-eos-23092017-nomos-afthaireton-417813/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/paratasi-eos-23092017-nomos-afthaireton-417813/#comments Sat, 22 Jul 2017 05:44:12 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283260 Μετά από πολλά πήγαινε έλα και διαρροές και αφηγήματα ένθεν και ένθεν βγήκε και επίσημα η παράταση του 4178/13 για υπαγωγή σε ευνοϊκές διατάξεις των αυθαιρέτων στην Ελλάδα. Συνοπτικά δεν σταματούν οι εν ισχύ διαδικασίες για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με ευνοϊκούς όρους και δεν σταματούν οι διαδικασίες μεταβίβασης με βεβαίωση μηχανικού. Αναλυτικά η απόφαση παράτασης εδώ. View attachment: παράταση ιουλίου ν4178.pdf]]>

Μετά από πολλά πήγαινε έλα και διαρροές και αφηγήματα ένθεν και ένθεν βγήκε και επίσημα η παράταση του 4178/13 για υπαγωγή σε ευνοϊκές διατάξεις των αυθαιρέτων στην Ελλάδα.
Συνοπτικά δεν σταματούν οι εν ισχύ διαδικασίες για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με ευνοϊκούς όρους και δεν σταματούν οι διαδικασίες μεταβίβασης με βεβαίωση μηχανικού.

Αναλυτικά η απόφαση παράτασης εδώ.
View attachment: παράταση ιουλίου ν4178.pdf

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/22/paratasi-eos-23092017-nomos-afthaireton-417813/feed/ 0
Εξαίρεση υποχρέωσης χρήσης POS για συναλλαγή αποκλειστικά προς επιχειρήσεις http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/283257/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/283257/#comments Fri, 21 Jul 2017 17:44:15 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283257 Σε μια εβδομάδα, στις 27 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική εγκατάσταση POS για τις κατηγορίες επιχειρήσεων που ορίζει η ΚΥΑ 45231/27-04-2017 και ακόμα υπάρχουν θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους λογιστές όσον αφορά την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν.4446/2016. Ιδιαίτερα, υπήρξε προβληματισμός για την υποχρέωση των επιτηδευματιών που συναλλάσσονται αποκλειστικά με επιχειρήσεις. Σχετικά στάλθηκε και επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για εξαίρεση των προσώπων αυτών. Η διατύπωση της παρ.1 της ΚΥΑ ορίζει ότι «1. Οι δικαιούχοι πληρωμής της περ. γ΄ του άρθρου 62 του Ν. 4446/2016 (Α΄ 240), οι οποίοι διαθέτουν τους παρακάτω κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (εφεξής Υπόχρεοι), υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα κατά την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής που πραγματοποιούν καταναλωτές της περ. α΄ του άρθρου 62 του Ν. 4446/2016, (Α΄ 240).» Με τον όρο καταναλωτής σύμφωνα με την περ. α΄ του άρθρου 62 του Ν. 4446/2016 νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, ή επαγγελματική του δραστηριότητα σύμφωνα με την περίπτωση 3 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/751. Η παραπομπή στην περίπτωση του Κανονισμού είναι τυπική, δεν προσθέτει στην ουσία, καθώς η διατύπωση είναι ίδια (ως «καταναλωτής» νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο, όσον αφορά τις συμβάσεις υπηρεσιών πληρωμής που καλύπτει ο παρών κανονισμός, ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, ή επαγγελματική του δραστηριότητα). Με βάση τα παραπάνω οι επιτηδευματίες που συναλλάσσονται αποκλειστικά με επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται στην αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 62 του Ν.4446/2016. Για την επιβεβαίωση της ερμηνείας, το e-forologia επικοινώνησε με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης που συμφώνησαν και χαρακτηριστικά ανέφεραν: η διάταξη αναφέρεται σε συναλλαγές b2c (business-to-consumer) και όχι b2b (business-to-business), δηλαδή παροχή υπηρεσιών ή πωλήσεις προς εταιρείες ή ελεύθερους επαγγελματίες.]]>

Σε μια εβδομάδα, στις 27 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για την υποχρεωτική εγκατάσταση POS για τις κατηγορίες επιχειρήσεων που ορίζει η ΚΥΑ 45231/27-04-2017 και ακόμα υπάρχουν θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους λογιστές όσον αφορά την υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν.4446/2016.

Ιδιαίτερα, υπήρξε προβληματισμός για την υποχρέωση των επιτηδευματιών που συναλλάσσονται αποκλειστικά με επιχειρήσεις. Σχετικά στάλθηκε και επιστολή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για εξαίρεση των προσώπων αυτών.

Η διατύπωση της παρ.1 της ΚΥΑ ορίζει ότι «1. Οι δικαιούχοι πληρωμής της περ. γ΄ του άρθρου 62 του Ν. 4446/2016 (Α΄ 240), οι οποίοι διαθέτουν τους παρακάτω κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (εφεξής Υπόχρεοι), υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα κατά την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής που πραγματοποιούν καταναλωτές της περ. α΄ του άρθρου 62 του Ν. 4446/2016, (Α΄ 240).»

Με τον όρο καταναλωτής σύμφωνα με την περ. α΄ του άρθρου 62 του Ν. 4446/2016 νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, ή επαγγελματική του δραστηριότητα σύμφωνα με την περίπτωση 3 του άρθρου 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2015/751. Η παραπομπή στην περίπτωση του Κανονισμού είναι τυπική, δεν προσθέτει στην ουσία, καθώς η διατύπωση είναι ίδια (ως «καταναλωτής» νοείται κάθε φυσικό πρόσωπο το οποίο, όσον αφορά τις συμβάσεις υπηρεσιών πληρωμής που καλύπτει ο παρών κανονισμός, ενεργεί για λόγους οι οποίοι δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική, ή επαγγελματική του δραστηριότητα).

Με βάση τα παραπάνω οι επιτηδευματίες που συναλλάσσονται αποκλειστικά με επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται στην αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 62 του Ν.4446/2016. Για την επιβεβαίωση της ερμηνείας, το e-forologia επικοινώνησε με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης που συμφώνησαν και χαρακτηριστικά ανέφεραν: η διάταξη αναφέρεται σε συναλλαγές b2c (business-to-consumer) και όχι b2b (business-to-business), δηλαδή παροχή υπηρεσιών ή πωλήσεις προς εταιρείες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/283257/feed/ 0
Η πόλη των Σοφάδων τιμά την Πολιούχο της Αγία Παρασκευή http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/i-poli-ton-sofadon-tima-tin-polioucho-tis-agia-paraskevi/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/i-poli-ton-sofadon-tima-tin-polioucho-tis-agia-paraskevi/#comments Fri, 21 Jul 2017 17:09:48 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283253 Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τιμάται και φέτος στους Σοφάδες η Πολιούχος Αγιά Παρασκευή. Την παραμονή της εορτής 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας ενώ το πρωί της Τετάρτης θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Αναλυτικά το πρόγραμμα της θρησκευτικής εορτής. ΤΡΙΤΗ 25η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ Από το πρωί ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και φωταγώγηση αυτών. Ώρα 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής. Ώρα 8.45μ.μ. έναρξη λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και δια μέσω της κεντρικής πλατείας και των οδών Κιερίου, Αγ. Γεωργίου, πεζοδρόμου 28ης Οκτωβρίου θα τερματίσει στην Κεντρική Πλατεία, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία μετά θείου Κηρύγματος. ΤΕΤΑΡΤΗ 26η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017-ΚΥΡΙΩΝΥΜΟΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ Από ώρα 7.30΄ π.μ. έως 10.30΄ π.μ. θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής υπό Πλειάδα Ιερέων & Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Σοφάδων Πλούσιο είναι και το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Σοφάδων. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνδυάζοντας την παράδοση με το μεράκι και την δημιουργία των ανθρώπων που ζουν στις τοπικές κοινωνίες και κρατούν αυτή τη δύσκολη εποχή ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις: Σοφάδες 15,16,17 Ιουνίου “ «Οι Σοφάδες τιμούνται και τιμούν τα παιδιά τους» από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων Σοφάδες 23 Ιουνίου «Μέρες Παράδοσης και Πολιτισμού», αφιέρωμα στα Καραϊσκάκεια Σοφάδες 24 Ιουνίου “ Δεύτερη Καραγκούνικη Συνάντηση” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφάδων “To Χοροπάτημα» Μελλισοχώρι 14 Ιουλίου Λαϊκή Βραδιά του Μορφωτικού Συλλόγου Μελλισοχωρίου Καππαδοκικό 15 Ιουλίου Βραδιά «Μαντή» Βαθύλακος 17 Ιουλίου «Αγία Μαρίνα» Γλέντι Αγ.Γεώργιος Σοφάδων 21 Ιουλίου Γιορτή Ρόκκας από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων Άμπελος 22 Ιουλίου Αντάμωμα Απανταχού Αμπελιωτών Κυψέλη 22 Ιουλίου Γιορτή Πίτας Αγ.Παρασκευή  Σοφάδων 25 Ιουλίου Θρησκευτική Πανήγυρις Αγ.Παρασκευής Θραψίμι 26 Ιουλίου Παραδοσιακό Πανηγύρι Ερμήτσι 28 Ιουλίου –Παράσταση καραγκιόζη από το θέατρο Σκιών «Ο Αγιος Γεώργιος» Γραμματικό 29 Ιουλίου Εκδήλωση Μορφωτικού Συλλόγου Γραμματικού (Αχιλλέας Ιωαννίδης) Κέδρος 4 Αυγούστου Εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Κέδρου(Χορευτική Παράσταση κ” γλέντι) Ματαράγκα 11-12 Αυγούστου  Πολιτιστικές Εκδωλώσεις Ματαράγκας Κέδρος 10 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση»Όλα για την κουτάλα» του Δημήτρη Ρίτα Ανάβρα 12 Αυγούστου Αντάμωμα Απανταχού Αναβριωτών Λουτρό 12 Αυγούστου «Παραδοσιακό Γλέντι»Λαογραφικού Συλλόγου Λουτρού Ματαράγκα 13 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Η γιαγιά…ξαναπαντρεύεται!!!», συγ.Αντώνης Νικολάου, από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας Αηδονοχώρι 13 Αυγούστου «Ρεμπέτικη Βραδιά» Αηδονοχώρι 14 Αυγούστου Η γιαγιά… ξαναπαντρεύεται!!!», συγ.Αντώνης Νικολάου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας Κέδρος 15 Αυγούστου Εκδήλωση του Συλλόγου Κεδριωτών της Αθήνας Κεντρική Πλάτεια Σοφάδων 16 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου»,Θέατρο Όψεις Λουτροπηγή 17 Αυγούστου – Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου»,Θέατρο Όψεις Λεοντάρι 18 Αυγούστου Παράσταση καραγκιόζη από το θέατρο Σκιών «Ο Αγιος Γεώργιος» Θέατρο Κτιμένης 20 Αυγούστου Συναυλία της Γλυκερίας ώρα 9.30’ μ.μ Ασημοχώρι 22-23Αυγούστου  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Ασημοχώρι 23 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Η γιαγιά… ξαναπαντρεύεται!!!», συγ.Αντώνης Νικολάου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας Γεφύρια 23 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου»,Θέατρο Όψεις   Αγία Παρασκευή 24 Αυγούστου «Η γιαγιά… ξαναπαντρεύεται!!!»,συγ.Αντώνης Νικολάου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας Καρποχώρι 2 Σεπτεμβρίου Θεατρική παράσταση «Ο Πινόκιο», έργο του Κάρλο Κολόντι από Τέχνης ΧΩΡΟΣ Θέατρο Οψεις     Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης σε σχετική του δήλωση τονίζει: Ο Δήμος Σοφάδων στέκεται αρωγός στις προσπάθειες συλλόγων και φορέων, στηρίζοντας δράσεις και εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και ταυτόχρονα την ευρύτερη περιοχή. Ο πολιτισμός αποτελεί σταθερά μία από τις προτεραιότητες της Διοίκησής μας, γι’ αυτό αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και κάθε συνεργασία. Αγκαλιάζουμε κάθε πρωτοβουλία, καλλιεργούμε πολιτιστικούς δεσμούς, συνδράμουμε σε κάθε ενέργεια που συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτισμού. Σ’ αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και συμμέτοχους του πολιτιστικού προϊόντος του τόπου μας. Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους για να στηρίζει τις προσπάθειές τους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις.  ]]>

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τιμάται και φέτος στους Σοφάδες η Πολιούχος Αγιά Παρασκευή. Την παραμονή της εορτής 25 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας ενώ το πρωί της Τετάρτης θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Αναλυτικά το πρόγραμμα της θρησκευτικής εορτής.
ΤΡΙΤΗ 25η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

  • Από το πρωί ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και φωταγώγηση αυτών.
  • Ώρα 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής.
  • Ώρα 8.45μ.μ. έναρξη λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας

Η πομπή θα ξεκινήσει από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και δια μέσω της κεντρικής πλατείας και των οδών Κιερίου, Αγ. Γεωργίου, πεζοδρόμου 28ης Οκτωβρίου θα τερματίσει στην Κεντρική Πλατεία, όπου θα τελεστεί Αρτοκλασία μετά θείου Κηρύγματος.
ΤΕΤΑΡΤΗ 26η ΙΟΥΛΙΟΥ 2017-ΚΥΡΙΩΝΥΜΟΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

Από ώρα 7.30΄ π.μ. έως 10.30΄ π.μ. θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής υπό Πλειάδα Ιερέων & Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

politistikes

Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Σοφάδων

Πλούσιο είναι και το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Σοφάδων.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, συνδυάζοντας την παράδοση με το μεράκι και την δημιουργία των ανθρώπων που ζουν στις τοπικές κοινωνίες και κρατούν αυτή τη δύσκολη εποχή ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:

Σοφάδες 15,16,17 Ιουνίου “ «Οι Σοφάδες τιμούνται και τιμούν τα παιδιά τους» από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

Σοφάδες 23 Ιουνίου «Μέρες Παράδοσης και Πολιτισμού», αφιέρωμα στα Καραϊσκάκεια

Σοφάδες 24 Ιουνίου “ Δεύτερη Καραγκούνικη Συνάντηση” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σοφάδων “To Χοροπάτημα»

Μελλισοχώρι 14 Ιουλίου Λαϊκή Βραδιά του Μορφωτικού Συλλόγου Μελλισοχωρίου

Καππαδοκικό 15 Ιουλίου Βραδιά «Μαντή»

Βαθύλακος 17 Ιουλίου «Αγία Μαρίνα» Γλέντι

Αγ.Γεώργιος Σοφάδων 21 Ιουλίου Γιορτή Ρόκκας από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων

Άμπελος 22 Ιουλίου Αντάμωμα Απανταχού Αμπελιωτών

Κυψέλη 22 Ιουλίου Γιορτή Πίτας

Αγ.Παρασκευή  Σοφάδων 25 Ιουλίου Θρησκευτική Πανήγυρις Αγ.Παρασκευής

Θραψίμι 26 Ιουλίου Παραδοσιακό Πανηγύρι

Ερμήτσι 28 Ιουλίου –Παράσταση καραγκιόζη από το θέατρο Σκιών «Ο Αγιος Γεώργιος»

Γραμματικό 29 Ιουλίου Εκδήλωση Μορφωτικού Συλλόγου Γραμματικού (Αχιλλέας Ιωαννίδης)

Κέδρος 4 Αυγούστου Εκδήλωση του Χορευτικού Ομίλου Κέδρου(Χορευτική Παράσταση κ” γλέντι)

Ματαράγκα 11-12 Αυγούστου  Πολιτιστικές Εκδωλώσεις Ματαράγκας

Κέδρος 10 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση»Όλα για την κουτάλα» του Δημήτρη Ρίτα

Ανάβρα 12 Αυγούστου Αντάμωμα Απανταχού Αναβριωτών

Λουτρό 12 Αυγούστου «Παραδοσιακό Γλέντι»Λαογραφικού Συλλόγου Λουτρού

Ματαράγκα 13 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Η γιαγιά…ξαναπαντρεύεται!!!», συγ.Αντώνης Νικολάου, από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

Αηδονοχώρι 13 Αυγούστου «Ρεμπέτικη Βραδιά»

Αηδονοχώρι 14 Αυγούστου Η γιαγιά… ξαναπαντρεύεται!!!», συγ.Αντώνης Νικολάου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

Κέδρος 15 Αυγούστου Εκδήλωση του Συλλόγου Κεδριωτών της Αθήνας

Κεντρική Πλάτεια Σοφάδων 16 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου»,Θέατρο Όψεις

Λουτροπηγή 17 Αυγούστου – Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου»,Θέατρο Όψεις

Λεοντάρι 18 Αυγούστου Παράσταση καραγκιόζη από το θέατρο Σκιών «Ο Αγιος Γεώργιος»

Θέατρο Κτιμένης 20 Αυγούστου Συναυλία της Γλυκερίας ώρα 9.30’ μ.μ

Ασημοχώρι 22-23Αυγούστου  Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Ασημοχώρι 23 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Η γιαγιά… ξαναπαντρεύεται!!!», συγ.Αντώνης Νικολάου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

Γεφύρια 23 Αυγούστου Θεατρική Παράσταση «Ο κατά φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου»,Θέατρο Όψεις

 

Αγία Παρασκευή 24 Αυγούστου «Η γιαγιά… ξαναπαντρεύεται!!!»,συγ.Αντώνης Νικολάου από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας

Καρποχώρι 2 Σεπτεμβρίου Θεατρική παράσταση «Ο Πινόκιο», έργο του Κάρλο Κολόντι από Τέχνης ΧΩΡΟΣ Θέατρο Οψεις

 

 

Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης σε σχετική του δήλωση τονίζει:

Ο Δήμος Σοφάδων στέκεται αρωγός στις προσπάθειες συλλόγων και φορέων, στηρίζοντας δράσεις και εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και ταυτόχρονα την ευρύτερη περιοχή.

Ο πολιτισμός αποτελεί σταθερά μία από τις προτεραιότητες της Διοίκησής μας, γι’ αυτό αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και κάθε συνεργασία.

Αγκαλιάζουμε κάθε πρωτοβουλία, καλλιεργούμε πολιτιστικούς δεσμούς, συνδράμουμε σε κάθε ενέργεια που συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτισμού. Σ’ αυτή την προσπάθεια καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και συμμέτοχους του πολιτιστικού προϊόντος του τόπου μας.

Ο Δήμος θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους για να στηρίζει τις προσπάθειές τους. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/i-poli-ton-sofadon-tima-tin-polioucho-tis-agia-paraskevi/feed/ 0
Το πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για το καλοκαίρι 2017 http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/to-programma-politistikon-kai-athlitikon-ekdiloseon-tou-dimou-limnis-plastira-gia-to-kalokairi-2017/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/to-programma-politistikon-kai-athlitikon-ekdiloseon-tou-dimou-limnis-plastira-gia-to-kalokairi-2017/#comments Fri, 21 Jul 2017 16:28:12 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283243 Πατήστε προβολή της εικόνας για να δείτε το πρόγραμμα]]>

Teliko_2017 1a Teliko_2017 1b

Πατήστε προβολή της εικόνας για να δείτε το πρόγραμμα

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/to-programma-politistikon-kai-athlitikon-ekdiloseon-tou-dimou-limnis-plastira-gia-to-kalokairi-2017/feed/ 0
Στον Α.Σ.Καρδίτσας ο Ψαρόπουλος http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/ston-askarditsas-o-psaropoulos/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/ston-askarditsas-o-psaropoulos/#comments Fri, 21 Jul 2017 15:34:53 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283249 Με τον 25χρονο γκαρντ ενισχύεται ο Α.Σ.Κ. Ο Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Σωκράτη Ψαρόπουλου στο ρόστερ της ομάδας. Ο Ψαρόπουλος, έχει καταγωγή από την Καρδίτσα και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε ομάδα της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια ποιοτική λύση που ενισχύει την περιφέρεια της ομάδας ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Ο ύψους 1.92 μ. αθλητής αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ και διακρίνεται για το δυναμικό και ολοκληρωμένο παιχνίδι του. Παρά τα 25 του χρόνια, έχει ήδη εννέα σεζόν σε υψηλό επίπεδο και πολλές εικόνες από τα πρωταθλήματα της Basket League και της Α2 Εθνικής. Με τη φανέλα του Περιστερίου, ντεμπουτάρισε σε ηλικία 16 ετών στο πρωτάθλημα της Α2 την περίοδο 2008-09, παίρνοντας την άνοδο για την Α1 Εθνική. Στο Περιστέρι αγωνίστηκε στη Basket League την τριετία 2009-2012, ενώ από το 2012 έως το 2017 και για πέντε σεζόν, αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική με Φιλαθλητικό, Παγκράτι και Περιστέρι σε συνολικά 101 αγώνες. Επίσης, μετρά 403 πόντους σε 51 συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων. Μάλιστα, σε πολλούς από τους αγώνες του με τη «γαλανόλευκη», είχε συμπαίκτη του το Γιώργο Μαυρογιάννη, με τον οποίο ξαναβρίσκονται πλέον στον Α.Σ.Καρδίτσας. Καλωσορίζουμε το Σωκράτη στην οικογένεια του Α.Σ.Κ. και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας. Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Σωκράτης Ψαρόπουλος δήλωσε: «Η ικανοποίησή μου είναι διπλή, γιατί έρχομαι στον Α.Σ.Κ., μια υγιή και φιλόδοξη ομάδα, αλλά ταυτόχρονα θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Καρδίτσα, που είναι ο τόπος καταγωγής μου. Παρακολουθώ την πορεία της ομάδας, ξέρω ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά της και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2. Μίλησα με τον κόουτς κ.Καλογήρου αλλά και το Χρήστο Δεληγιάννη με τον οποίο είμαστε συμπαίκτες στο Περιστέρι πριν αρκετά χρόνια, η φιλοσοφία της ομάδας με καλύπτει απόλυτα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω κι εγώ στην καθιέρωση του Α.Σ.Καρδίτσας στην Α2 Εθνική».]]>

Με τον 25χρονο γκαρντ ενισχύεται ο Α.Σ.Κ.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Σωκράτη Ψαρόπουλου στο ρόστερ της ομάδας. Ο Ψαρόπουλος, έχει καταγωγή από την Καρδίτσα και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε ομάδα της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια ποιοτική λύση που ενισχύει την περιφέρεια της ομάδας ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής.

Ο ύψους 1.92 μ. αθλητής αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ και διακρίνεται για το δυναμικό και ολοκληρωμένο παιχνίδι του. Παρά τα 25 του χρόνια, έχει ήδη εννέα σεζόν σε υψηλό επίπεδο και πολλές εικόνες από τα πρωταθλήματα της Basket League και της Α2 Εθνικής. Με τη φανέλα του Περιστερίου, ντεμπουτάρισε σε ηλικία 16 ετών στο πρωτάθλημα της Α2 την περίοδο 2008-09, παίρνοντας την άνοδο για την Α1 Εθνική. Στο Περιστέρι αγωνίστηκε στη Basket League την τριετία 2009-2012, ενώ από το 2012 έως το 2017 και για πέντε σεζόν, αγωνίστηκε στην Α2 Εθνική με Φιλαθλητικό, Παγκράτι και Περιστέρι σε συνολικά 101 αγώνες. Επίσης, μετρά 403 πόντους σε 51 συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων. Μάλιστα, σε πολλούς από τους αγώνες του με τη «γαλανόλευκη», είχε συμπαίκτη του το Γιώργο Μαυρογιάννη, με τον οποίο ξαναβρίσκονται πλέον στον Α.Σ.Καρδίτσας.

Καλωσορίζουμε το Σωκράτη στην οικογένεια του Α.Σ.Κ. και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

ASK_Psaropoulos_2

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Σωκράτης Ψαρόπουλος δήλωσε: «Η ικανοποίησή μου είναι διπλή, γιατί έρχομαι στον Α.Σ.Κ., μια υγιή και φιλόδοξη ομάδα, αλλά ταυτόχρονα θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Καρδίτσα, που είναι ο τόπος καταγωγής μου. Παρακολουθώ την πορεία της ομάδας, ξέρω ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά της και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2. Μίλησα με τον κόουτς κ.Καλογήρου αλλά και το Χρήστο Δεληγιάννη με τον οποίο είμαστε συμπαίκτες στο Περιστέρι πριν αρκετά χρόνια, η φιλοσοφία της ομάδας με καλύπτει απόλυτα και θα προσπαθήσω να βοηθήσω κι εγώ στην καθιέρωση του Α.Σ.Καρδίτσας στην Α2 Εθνική».

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/ston-askarditsas-o-psaropoulos/feed/ 0
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/syllipsi-imedapou-gia-katochi-mikroposotiton-kannavis/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/syllipsi-imedapou-gia-katochi-mikroposotiton-kannavis/#comments Fri, 21 Jul 2017 14:32:05 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283238 Συνελήφθη σήμερα (21-07-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.]]>

Συνελήφθη σήμερα (21-07-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/syllipsi-imedapou-gia-katochi-mikroposotiton-kannavis/feed/ 0
«Το σημείο πήξης και τήξης. Μια συνάντηση για να φάμε παγωτό» http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/to-simeio-pixis-kai-tixis-mia-synantisi-gia-na-fame-pagoto/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/to-simeio-pixis-kai-tixis-mia-synantisi-gia-na-fame-pagoto/#comments Fri, 21 Jul 2017 11:04:28 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283231 Συνεχίστηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, την Πέμπτη 20 Ιουλίου και συγκεκριμένα στην παιδική βιβλιοθήκη «Λάκα Μαντζιάρα» , η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!! Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!». Παγωτό, η γλυκιά απόλαυση μικρών και μεγάλων, ήταν η λέξη κλειδί της χθεσινής δράσης, στόχος της οποίας ήταν τα παιδιά να κατανοήσουν τις έννοιες της τήξης και της πήξης. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση του βιβλίου «Αν κεράσεις παγωτό έναν γάτο χνουδωτό» της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου, εκδόσεις Καστανιώτη. Το κάθε παιδί μετά το τέλος της ανάγνωσης μίλησε για τα μέρη που εκείνο απολαμβάνει ένα παγωτό. Στη συνέχεια, τα παιδιά πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στο χρόνο μαθαίνοντας την ιστορία του παγωτού και της χρήσης του πάγου, από την αρχαιότητα ως της μέρες μας. Για το λόγο αυτό τα παιδιά τοποθέτησαν σε χρονολογική σειρά κάρτες  κάθε μία από τις οποίες αποτελούσε μια στάση στην ιστορία του παγωτού δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια χρονογραμμή. Και από τη χθεσινή δράση δε θα μπορούσε να απουσιάζει το παιχνίδι. Αυτή τη φορά τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε ζαχαροπλάστες και παρασκεύασαν το δικό τους παγωτό χρησιμοποιώντας γάλα εβαπορέ, κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο και λαχταριστά μπισκότα. Η ανυπομονησία των παιδιών για παγωτό ήταν μεγάλη. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε μικροί και μεγάλοι να απολαύσουμε ένα παγωτό στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μας. Τέλος, τα παιδιά με αφορμή το ποίημα «ο Παγωτατζής» του Γιάννη Ρίτσου και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους έγραψαν τα δικά τους ποιήματα, τραγούδια, αλλά και συνταγές με θέμα φυσικά το παγωτό. Και η δράση αυτή ήταν σκέτη απόλαυση! Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017,  η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζεται στη Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» με μια ακόμα δράση το θέμα της οποίας είναι «Από σημείο σε σημείο: Ενώνουμε κουκίδες στο χαρτί και φτιάχνουμε εικόνες». Τα παιδιά στη συγκεκριμένη δράση θα κληθούν ενώσουν από τη μια αριθμημένες κουκίδες ώστε να σχηματίσουν εικόνες και από την άλλη να μετατρέψουν μια εικόνα σε αριθμημένα σημεία χρησιμοποιώντας ριζόχαρτο. Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/. Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης. Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!]]>

Συνεχίστηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, την Πέμπτη 20 Ιουλίου και συγκεκριμένα στην παιδική βιβλιοθήκη «Λάκα Μαντζιάρα» , η 6η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, που υλοποιείτε σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Περιπέτεια από σημείο σε σημείο!».

Παγωτό, η γλυκιά απόλαυση μικρών και μεγάλων, ήταν η λέξη κλειδί της χθεσινής δράσης, στόχος της οποίας ήταν τα παιδιά να κατανοήσουν τις έννοιες της τήξης και της πήξης. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση του βιβλίου «Αν κεράσεις παγωτό έναν γάτο χνουδωτό» της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου, εκδόσεις Καστανιώτη. Το κάθε παιδί μετά το τέλος της ανάγνωσης μίλησε για τα μέρη που εκείνο απολαμβάνει ένα παγωτό.

Στη συνέχεια, τα παιδιά πραγματοποίησαν ένα ταξίδι στο χρόνο μαθαίνοντας την ιστορία του παγωτού και της χρήσης του πάγου, από την αρχαιότητα ως της μέρες μας. Για το λόγο αυτό τα παιδιά τοποθέτησαν σε χρονολογική σειρά κάρτες  κάθε μία από τις οποίες αποτελούσε μια στάση στην ιστορία του παγωτού δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια χρονογραμμή.

Και από τη χθεσινή δράση δε θα μπορούσε να απουσιάζει το παιχνίδι. Αυτή τη φορά τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε ζαχαροπλάστες και παρασκεύασαν το δικό τους παγωτό χρησιμοποιώντας γάλα εβαπορέ, κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο και λαχταριστά μπισκότα. Η ανυπομονησία των παιδιών για παγωτό ήταν μεγάλη. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε μικροί και μεγάλοι να απολαύσουμε ένα παγωτό στο ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς μας.

Τέλος, τα παιδιά με αφορμή το ποίημα «ο Παγωτατζής» του Γιάννη Ρίτσου και χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους έγραψαν τα δικά τους ποιήματα, τραγούδια, αλλά και συνταγές με θέμα φυσικά το παγωτό. Και η δράση αυτή ήταν σκέτη απόλαυση!

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2017,  η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017, συνεχίζεται στη Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» με μια ακόμα δράση το θέμα της οποίας είναι «Από σημείο σε σημείο: Ενώνουμε κουκίδες στο χαρτί και φτιάχνουμε εικόνες». Τα παιδιά στη συγκεκριμένη δράση θα κληθούν ενώσουν από τη μια αριθμημένες κουκίδες ώστε να σχηματίσουν εικόνες και από την άλλη να μετατρέψουν μια εικόνα σε αριθμημένα σημεία χρησιμοποιώντας ριζόχαρτο.

10 11 19 28

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611, στις σελίδες των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas, καθώς και στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στη διεύθυνση: http://network.nlg.gr/library/.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να κάνουμε τις βιβλιοθήκες μας «Σημείο Αναφοράς»!!!

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/to-simeio-pixis-kai-tixis-mia-synantisi-gia-na-fame-pagoto/feed/ 0
Ευάγγελος Λέμας: «Να αποδεχθούμε άμεσα την πρόταση του κ. Περιφερειάρχη για χρηματοδότηση του γηπέδου του Αγ. Νικολάου για την Αναγέννηση» http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/evangelos-lemas-na-apodechthoume-amesa-tin-protasi-tou-k-perifereiarchi-gia-chrimatodotisi-tou-gipedou-tou-ag-nikolaou-gia-tin-anagennisi/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/evangelos-lemas-na-apodechthoume-amesa-tin-protasi-tou-k-perifereiarchi-gia-chrimatodotisi-tou-gipedou-tou-ag-nikolaou-gia-tin-anagennisi/#comments Fri, 21 Jul 2017 10:34:39 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283240 Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΏΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Η θέση του συνδυασμού «Καρδίτσα-Ώρα Δημιουργίας» και του επικεφαλής της – Δημοτικού Συμβούλου Καρδίτσας κ. Ευάγγελου Λέμα, σχετικά με το αίτημα της ερασιτεχνικής Αναγέννησης,  είναι η εξής: «Πριν επικεντρωθούμε στην ουσία του αιτήματος, του οποίου η θετική έκβαση ταυτίζεται με την βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών χώρων, να μου επιτρέψε τε να σας θυμίσω ότι ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθη από τον αείμνηστο Δήμαρχο Χρήστο Τέγο στην ΕΠΣΚ εώς το 2023, με σκοπό την άθληση των νέων παιδιών και γενικότερα των δημοτών, όπως και την ανάπτυξη της τοπικης κοινωνίας γενικότερα με την αξιοποίηση του χώρου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Πρώτη η παράταξη μας επεσήμανε την μή αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου και το θέμα αναδείχθη από τον Δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού μας κ. Χατζή, με τις συνεχείς ερωτήσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος. Να σας επισημάνω ότι στον συγκεκριμένο χώρο ουδεμία αθλητική δραστηριότητα έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, και στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι την λήξη της σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΕΠΣΚ δεν πρόκειται να γίνει. Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε την επιμονή του κ. Δημάρχου να μην αξιοποιεί την πρόταση του κ. Περιφερειάρχη που αφορά την Αναγέννηση. Πάγια θέση μας ήταν η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους δημότες. Διανύσαμε τη μισή θητεία μας χωρίς να έχουμε αποφασίσει σαν Δημοτικό Συμβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται στο ότι η Δημοτική Αρχή προσπάθησε με διάφορα προσχώματα και μπρος στον κίνδυνο της διάλυσης της ομάδας του κ. Αλεξάκου, λόγω της αντιπαλότητας που παρουσίασαν οι αιρετοί της, στις εκλογές της ΕΠΣΚ. Σήμερα, έχουμε την πρόταση από τον ιστορικότερο και μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της πόλης μας , την Αναγέννηση Καρδίτσας, για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου, με την παράλληλη δέσμευση του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη για τη χρηματοδότηση αυτών. Να σας θυμίσω ότι το οικονομικό ήταν ένας σοβαρός λόγος, που επικαλούνταν η Δημοτική Αρχή, για να μην προχωρά στο να πάρει πίσω το γήπεδο από την ΕΠΣΚ, φοβούμενη πιθανόν, μην κατηγορηθεί στο τέλος της θητείας της ότι έμεινε αναξιοποίητο λόγω έλλειψης χρημάτων. Επανέρχομαι λοιπόν στο σήμερα και προτείνω να «αδράξουμε της ευκαιρίας» σχετικά με την πρόταση που έγινε από τον κ. Περιφερειάρχη, παραμερίζοντας τις προσωπικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις . Μετά από τον όλο θόρυβο που δημιουργήθηκε με την τελευταία απόφαση της Δημοτικής Αρχής να παραμείνει το σημερινό καθεστώς στο γήπεδο, μέχρι τη λήξη του χρησιδανείου το 2023 και να μην δοθεί στην ερασιτεχνική Αναγέννηση, βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια. Ο κ. Δήμαρχος προχώρησε σε συνέντευξη τύπου κάνοντας 3 προτάσεις, τις οποίες δεν επρόκειτο να δεχθεί η Αναγέννηση. (Αμφιβάλλουμε, εάν προηγήθηκε κάποια διαβούλευση). *Η πρώτη πρόταση δε διαφέρει από αυτό που ψήφισε η Δημοτική Αρχή για το υπάρχον καθεστώς του γηπεδου στο Άγιο Νικόλαο. Αυτή την πρόταση , την είχε ήδη καταψηφήσει η Αναγέννηση και η Αντιπολίτευση του Δημ. Συμβουλίου. *Η δεύτερη πρόταση, δεν έπρεπε καν να ειπωθεί διότι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας αφορά την ερασ. Αναγέννηση και όχι τις ΕΛΠΙΔΕΣ και προτείνει ο Δήμαρχος «στο… μέλλον η Περιφέρεια να εντάξει ένα άλλο αθλητικό κέντρο για την Αναγέννηση»!!! *Η τρίτη πρόταση που θέλει να στείλει την Αναγέννηση στο Γεωργικό, δεν μπορείς να λες ότι σέβεσαι την μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου και να τον στέλνεις σε κοινότητα του Δήμου, τη στιγμή που όλες οι συνοικίες έχουν τα δικά τους γήπεδα. ΠΡΟΤΑΣΗ *Σύγκληση της Διαπαραταξιακής επιτροπής με την παρουσία της Περιφέρειας, της Αναγέννησης και της ΕΠΣΚ. * Παράδοση του Γηπέδου στον Δήμο από την ΕΠΣΚ. (με την συγκατάθεσή της χωρίς δικαστική εμπλοκή, καθόσον αυτό προβλέπεται στους όρους του χρησιδανείου) *Με το σκεπτικό της αξιοποίησης της χρηματοδότησης ξεμπλοκάρουμε ένα πρόβλημα που έπρεπε ο Δήμος να έχει λύσει πριν από χρόνια. Σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν. Θα κριθούμε όλοι στο τέλος της θητείας μας για την απόφασή μας».    ]]>

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΏΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Η θέση του συνδυασμού «Καρδίτσα-Ώρα Δημιουργίας» και του επικεφαλής της – Δημοτικού Συμβούλου Καρδίτσας κ. Ευάγγελου Λέμα, σχετικά με το αίτημα της ερασιτεχνικής Αναγέννησης,  είναι η εξής:

«Πριν επικεντρωθούμε στην ουσία του αιτήματος, του οποίου η θετική έκβαση ταυτίζεται με την βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών χώρων, να μου επιτρέψε τε να σας θυμίσω ότι ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθη από τον αείμνηστο Δήμαρχο Χρήστο Τέγο στην ΕΠΣΚ εώς το 2023, με σκοπό την άθληση των νέων παιδιών και γενικότερα των δημοτών, όπως και την ανάπτυξη της τοπικης κοινωνίας γενικότερα με την αξιοποίηση του χώρου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Πρώτη η παράταξη μας επεσήμανε την μή αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου και το θέμα αναδείχθη από τον Δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού μας κ. Χατζή, με τις συνεχείς ερωτήσεις και τοποθετήσεις επί του θέματος.

Να σας επισημάνω ότι στον συγκεκριμένο χώρο ουδεμία αθλητική δραστηριότητα έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα, και στον εναπομείναντα χρόνο μέχρι την λήξη της σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΕΠΣΚ δεν πρόκειται να γίνει.

Ως εκ τούτου δεν κατανοούμε την επιμονή του κ. Δημάρχου να μην αξιοποιεί την πρόταση του κ. Περιφερειάρχη που αφορά την Αναγέννηση.

Πάγια θέση μας ήταν η αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου, ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους δημότες.

Διανύσαμε τη μισή θητεία μας χωρίς να έχουμε αποφασίσει σαν Δημοτικό Συμβούλιο προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται στο ότι η Δημοτική Αρχή προσπάθησε με διάφορα προσχώματα και μπρος στον κίνδυνο της διάλυσης της ομάδας του κ. Αλεξάκου, λόγω της αντιπαλότητας που παρουσίασαν οι αιρετοί της, στις εκλογές της ΕΠΣΚ.

Σήμερα, έχουμε την πρόταση από τον ιστορικότερο και μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο της πόλης μας , την Αναγέννηση Καρδίτσας, για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου, με την παράλληλη δέσμευση του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη για τη χρηματοδότηση αυτών.

Να σας θυμίσω ότι το οικονομικό ήταν ένας σοβαρός λόγος, που επικαλούνταν η Δημοτική Αρχή, για να μην προχωρά στο να πάρει πίσω το γήπεδο από την ΕΠΣΚ, φοβούμενη πιθανόν, μην κατηγορηθεί στο τέλος της θητείας της ότι έμεινε αναξιοποίητο λόγω έλλειψης χρημάτων.

Επανέρχομαι λοιπόν στο σήμερα και προτείνω να «αδράξουμε της ευκαιρίας» σχετικά με την πρόταση που έγινε από τον κ. Περιφερειάρχη, παραμερίζοντας τις προσωπικές ή πολιτικές αντιπαραθέσεις .

Μετά από τον όλο θόρυβο που δημιουργήθηκε με την τελευταία απόφαση της Δημοτικής Αρχής να παραμείνει το σημερινό καθεστώς στο γήπεδο, μέχρι τη λήξη του χρησιδανείου το 2023 και να μην δοθεί στην ερασιτεχνική Αναγέννηση, βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα που διαθέτει η Περιφέρεια.

Ο κ. Δήμαρχος προχώρησε σε συνέντευξη τύπου κάνοντας 3 προτάσεις, τις οποίες δεν επρόκειτο να δεχθεί η Αναγέννηση. (Αμφιβάλλουμε, εάν προηγήθηκε κάποια διαβούλευση).

*Η πρώτη πρόταση δε διαφέρει από αυτό που ψήφισε η Δημοτική Αρχή για το υπάρχον καθεστώς του γηπεδου στο Άγιο Νικόλαο. Αυτή την πρόταση , την είχε ήδη καταψηφήσει η Αναγέννηση και η Αντιπολίτευση του Δημ. Συμβουλίου.

*Η δεύτερη πρόταση, δεν έπρεπε καν να ειπωθεί διότι η χρηματοδότηση της Περιφέρειας αφορά την ερασ. Αναγέννηση και όχι τις ΕΛΠΙΔΕΣ και προτείνει ο Δήμαρχος «στο… μέλλον η Περιφέρεια να εντάξει ένα άλλο αθλητικό κέντρο για την Αναγέννηση»!!!

*Η τρίτη πρόταση που θέλει να στείλει την Αναγέννηση στο Γεωργικό, δεν μπορείς να λες ότι σέβεσαι την μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου και να τον στέλνεις

σε κοινότητα του Δήμου, τη στιγμή που όλες οι συνοικίες έχουν τα δικά τους γήπεδα.

ΠΡΟΤΑΣΗ

*Σύγκληση της Διαπαραταξιακής επιτροπής με την παρουσία της Περιφέρειας, της Αναγέννησης και της ΕΠΣΚ.

* Παράδοση του Γηπέδου στον Δήμο από την ΕΠΣΚ. (με την συγκατάθεσή της χωρίς δικαστική εμπλοκή, καθόσον αυτό προβλέπεται στους όρους του χρησιδανείου)

*Με το σκεπτικό της αξιοποίησης της χρηματοδότησης ξεμπλοκάρουμε ένα πρόβλημα που έπρεπε ο Δήμος να έχει λύσει πριν από χρόνια.

Σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν. Θα κριθούμε όλοι στο τέλος της θητείας μας για την απόφασή μας».

 

 

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/evangelos-lemas-na-apodechthoume-amesa-tin-protasi-tou-k-perifereiarchi-gia-chrimatodotisi-tou-gipedou-tou-ag-nikolaou-gia-tin-anagennisi/feed/ 0
Κώστας Τσιάρας: «Στον πάγο» 21 δράσεις του ΕΣΠΑ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/kostas-tsiaras-ston-pago-21-draseis-tou-espa/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/kostas-tsiaras-ston-pago-21-draseis-tou-espa/#comments Fri, 21 Jul 2017 10:25:36 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283229 Τα δραματικά αποτελέσματα της κυβερνητικής ανικανότητας στο ΕΣΠΑ επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν  προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης 54 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Κώστας Τσιάρας. Στην ερώτησή τους οι γαλάζιοι Βουλευτές αναδεικνύουν μία σειρά από περιπτώσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων, για τα οποία ενώ υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους, αυτά λιμνάζουν ανεκμετάλλευτα εξ’ αιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας να τα προωθήσει έγκαιρα. Είναι χαρακτηριστικά τα τέσσερα παραδείγματα που παραθέτουν οι βουλευτές για προγράμματα του 2016, α) «Ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων», «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» και «Ενίσχυση πτυχιούχων – α’ κύκλος προκήρυξης». «Τα προγράμματα αυτά, θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους δικαιούχους, αλλά δυστυχώς παραμένουν κολλημένα στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες» επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και υπογραμμίζουν τις απογοητευτικές επιδόσεις για το 2017. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις διψούν για ρευστότητα και πόρους προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ενώ ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν 23 δράσεις από την αρχή του χρόνου, έχουν ξεκινήσει μόλις οι 2 και αυτές βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα για να φτάσουν χρήματα στην αγορά. Όλες αυτές οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις διαδικασίες αξιολόγησης των προτάσεων και της εκταμίευσης των ποσών, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, έχουν τελικά ως αποτέλεσμα «να μην υλοποιούνται τελικά πολλές επενδύσεις» και να χάνονται θέσεις εργασίας.  ]]>

Τα δραματικά αποτελέσματα της κυβερνητικής ανικανότητας στο ΕΣΠΑ επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν  προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης 54 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Κώστας Τσιάρας.

Στην ερώτησή τους οι γαλάζιοι Βουλευτές αναδεικνύουν μία σειρά από περιπτώσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων, για τα οποία ενώ υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους, αυτά λιμνάζουν ανεκμετάλλευτα εξ’ αιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας να τα προωθήσει έγκαιρα.

Είναι χαρακτηριστικά τα τέσσερα παραδείγματα που παραθέτουν οι βουλευτές για προγράμματα του 2016, α) «Ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων», «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές», «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» και «Ενίσχυση πτυχιούχων – α’ κύκλος προκήρυξης».

«Τα προγράμματα αυτά, θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί και να έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους δικαιούχους, αλλά δυστυχώς παραμένουν κολλημένα στην ανικανότητα και τις ιδεοληψίες» επισημαίνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και υπογραμμίζουν τις απογοητευτικές επιδόσεις για το 2017.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, σε μια εποχή που οι επιχειρήσεις διψούν για ρευστότητα και πόρους προκειμένου να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, ενώ ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν 23 δράσεις από την αρχή του χρόνου, έχουν ξεκινήσει μόλις οι 2 και αυτές βρίσκονται ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστούν αρκετοί μήνες ακόμα για να φτάσουν χρήματα στην αγορά. Όλες αυτές οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις διαδικασίες αξιολόγησης των προτάσεων και της εκταμίευσης των ποσών, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, έχουν τελικά ως αποτέλεσμα «να μην υλοποιούνται τελικά πολλές επενδύσεις» και να χάνονται θέσεις εργασίας.

 

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/kostas-tsiaras-ston-pago-21-draseis-tou-espa/feed/ 0
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στο Δήμο Σοφάδων http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/klimakio-tou-elga-sto-dimo-sofadon-2/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/klimakio-tou-elga-sto-dimo-sofadon-2/#comments Fri, 21 Jul 2017 09:53:10 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283225 «Αμεσες και δίκαιες  εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και τάχιστα οι αποζημιώσεις» ζητούν οι παραγωγοί Την περιοχή του Δήμου Σοφάδων και συγκεκριμένα τις ΤΚ Γραμματικού, Λεονταρίου, Ασημοχωρίου, Νέου Ικονίου, Γεφυρίων και Καρποχωρίου  επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΛΓΑ πραγματοποιώντας αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν. Όπως διαπιστώθηκε ζημιές σημειώθηκαν σε περισσότερα από 6000 στρέμματα και ιδιαίτερα σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, μηδικής και βιομηχανικής ντομάτας . Σε πολλές περιπτώσεις η ζημιά αγγίζει και το 100% στην παραγωγή ενώ το πραγματικό μέγεθος θα φανεί το επόμενο διάστημα. Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν  και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο και την επόπτρια του ΕΛΓΑ Καρδίτσας κ. Αναστασία Τσάτσα, τόσο για ζητήματα καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις όσο και για το ποσοστό της ζημιάς. Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ευθύμιος Κούλπας ο οποίος σημείωσε ότι «το εισόδημα πολλών αγροτών καταστράφηκε» ειδικά σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας δεινοπαθεί. Ο ίδιος ζήτησε άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και γρήγορες αποζημιώσεις για τους πληγέντες παραγωγούς τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μετά την εξοντωτική φορολόγηση, τις υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές, οι παραγωγοί του Δήμου Σοφάδων έρχονται αντιμέτωποι και με έντονα καιρικά φαινόμενα, με ζημιές που σε πολλές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτικές. Απαιτούμε από την πολιτεία να μεριμνήσει για άμεσες και δίκαιες  εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν τάχιστα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς που βρίσκονται σε απόγνωση»]]>

«Αμεσες και δίκαιες  εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και τάχιστα οι αποζημιώσεις» ζητούν οι παραγωγοί

Την περιοχή του Δήμου Σοφάδων και συγκεκριμένα τις ΤΚ Γραμματικού, Λεονταρίου, Ασημοχωρίου, Νέου Ικονίου, Γεφυρίων και Καρποχωρίου  επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης κλιμάκιο του ΕΛΓΑ πραγματοποιώντας αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε ζημιές σημειώθηκαν σε περισσότερα από 6000 στρέμματα και ιδιαίτερα σε καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, μηδικής και βιομηχανικής ντομάτας .

Σε πολλές περιπτώσεις η ζημιά αγγίζει και το 100% στην παραγωγή ενώ το πραγματικό μέγεθος θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν  και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο και την επόπτρια του ΕΛΓΑ Καρδίτσας κ. Αναστασία Τσάτσα, τόσο για ζητήματα καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις όσο και για το ποσοστό της ζημιάς.

elga-sofades1

Το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Ευθύμιος Κούλπας ο οποίος σημείωσε ότι «το εισόδημα πολλών αγροτών καταστράφηκε» ειδικά σε μια περίοδο που ο πρωτογενής τομέας δεινοπαθεί.

Ο ίδιος ζήτησε άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και γρήγορες αποζημιώσεις για τους πληγέντες παραγωγούς τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Μετά την εξοντωτική φορολόγηση, τις υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές, οι παραγωγοί του Δήμου Σοφάδων έρχονται αντιμέτωποι και με έντονα καιρικά φαινόμενα, με ζημιές που σε πολλές περιπτώσεις είναι ολοκληρωτικές. Απαιτούμε από την πολιτεία να μεριμνήσει για άμεσες και δίκαιες  εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και να δοθούν τάχιστα οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς που βρίσκονται σε απόγνωση»

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/klimakio-tou-elga-sto-dimo-sofadon-2/feed/ 0
Αμέριστη η στήριξη του Δήμου Σοφάδων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/ameristi-i-stirixi-tou-dimou-sofadon-stin-pyrosvestiki-ypiresia/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/ameristi-i-stirixi-tou-dimou-sofadon-stin-pyrosvestiki-ypiresia/#comments Fri, 21 Jul 2017 09:51:08 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283222 Επίσκεψη συνεργασίας στον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο  πραγματοποίησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας  Πύραρχος κ. Σωτήριος Κορέλας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΠΥ Σοφάδων Αντιπύραρχο Γεώργιο Νταουτά.  Οι κ.κ. Κορέλας και Νταουτάς είχαν ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Σκάρλο για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία όπου χρειαστεί και με το Δήμο Σοφάδων. Από την πλευρά του ο κ. Σκάρλος  ενημέρωσε τους δύο Διοικητές για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του Δήμου Σοφάδων σε ό,τι αφορά τη πυρασφάλεια, τονίζοντας  την ανάγκη της θωράκισης της, ειδικά του ορεινού και ημιορεινού όγκου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρόντος και του προέδρου του ΔΟΠΑΠΣ κ. Ταξιάρχη Ευαγγελογιάνη, διαπιστώθηκε από τις δύο πλευρές η θέληση και η καλή διάθεση από κοινού να συμβάλουν στις επίλυση ζητημάτων. Αναφέρθηκαν επίσης μία σειρά από θέματα που σχετίζονται στην συνεργασία του Δήμου Σοφάδων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ειδικότερα για το θέμα της ετοιμότητας της υπηρεσίας την θερινή περίοδο οι Διοικητές της ΠΥ Καρδίτσας και Σοφάδων ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ παράλληλα ζήτησαν τη συνδρομή του δήμου σε κάθε ανάγκη. Κοινό ήταν το συμπέρασμα που εξήχθη, για την αναγκαιότητα του συντονισμού των δράσεων, ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων εκτάκτου ανάγκης. Τέλος, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε το διοικητή τους δυο Διοικητές για την αμέριστη στήριξη του Δήμου και την πεποίθησή του για συνέχιση της άριστης συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον Δήμο Σοφάδων.]]>

Επίσκεψη συνεργασίας στον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο  πραγματοποίησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας  Πύραρχος κ. Σωτήριος Κορέλας, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΠΥ Σοφάδων Αντιπύραρχο Γεώργιο Νταουτά.  Οι κ.κ. Κορέλας και Νταουτάς είχαν ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Σκάρλο για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία όπου χρειαστεί και με το Δήμο Σοφάδων.

Από την πλευρά του ο κ. Σκάρλος  ενημέρωσε τους δύο Διοικητές για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής του Δήμου Σοφάδων σε ό,τι αφορά τη πυρασφάλεια, τονίζοντας  την ανάγκη της θωράκισης της, ειδικά του ορεινού και ημιορεινού όγκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρόντος και του προέδρου του ΔΟΠΑΠΣ κ. Ταξιάρχη Ευαγγελογιάνη, διαπιστώθηκε από τις δύο πλευρές η θέληση και η καλή διάθεση από κοινού να συμβάλουν στις επίλυση ζητημάτων.

Αναφέρθηκαν επίσης μία σειρά από θέματα που σχετίζονται στην συνεργασία του Δήμου Σοφάδων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ειδικότερα για το θέμα της ετοιμότητας της υπηρεσίας την θερινή περίοδο οι Διοικητές της ΠΥ Καρδίτσας και Σοφάδων ενημέρωσαν τον δήμαρχο ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ παράλληλα ζήτησαν τη συνδρομή του δήμου σε κάθε ανάγκη.

Κοινό ήταν το συμπέρασμα που εξήχθη, για την αναγκαιότητα του συντονισμού των δράσεων, ως προς την αντιμετώπιση φαινομένων εκτάκτου ανάγκης.

Τέλος, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε το διοικητή τους δυο Διοικητές για την αμέριστη στήριξη του Δήμου και την πεποίθησή του για συνέχιση της άριστης συνεργασίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τον Δήμο Σοφάδων.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/ameristi-i-stirixi-tou-dimou-sofadon-stin-pyrosvestiki-ypiresia/feed/ 0
Κως: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/kos-dyo-nekroi-kai-dekades-travmaties-apo-ton-ischyro-seismo-64-richter/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/kos-dyo-nekroi-kai-dekades-travmaties-apo-ton-ischyro-seismo-64-richter/#comments Fri, 21 Jul 2017 09:50:06 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283219 Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 – 6,5 βαθμών σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα στις 1:31 ξημερώματα Παρασκευής, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ρόδο και στη Κω. Είχε εστιακό βάθος 8 χλμ και φορά ανατολικά-δυτικά. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν άλλες εκτιμήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, από τη σεισμική δόνηση βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον δύο άνθρωποι όταν η οροφή ενός μπαρ κατέρρευσε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο της Κω, υπάρχουν πάνω από 100 τραυματίες. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είπε ότι ο ένας νεκρός είναι ένας 30χρονος Τουρκικής καταγωγής και ο άλλος ένας 20χρονος Σουηδικής καταγωγής.]]>

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 – 6,5 βαθμών σημειώθηκε στα Δωδεκάνησα στις 1:31 ξημερώματα Παρασκευής, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ρόδο και στη Κω. Είχε εστιακό βάθος 8 χλμ και φορά ανατολικά-δυτικά. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν άλλες εκτιμήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, από τη σεισμική δόνηση βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον δύο άνθρωποι όταν η οροφή ενός μπαρ κατέρρευσε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο της Κω, υπάρχουν πάνω από 100 τραυματίες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είπε ότι ο ένας νεκρός είναι ένας 30χρονος Τουρκικής καταγωγής και ο άλλος ένας 20χρονος Σουηδικής καταγωγής.

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/kos-dyo-nekroi-kai-dekades-travmaties-apo-ton-ischyro-seismo-64-richter/feed/ 0
Επιτακτική η ανάγκη άμεσων εκταφών στο Δημοτικό Νεκροταφείο Καρδίτσας http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/epitaktiki-i-anagki-ameson-ektafon-sto-dimotiko-nekrotafeio-karditsas-6/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/epitaktiki-i-anagki-ameson-ektafon-sto-dimotiko-nekrotafeio-karditsas-6/#comments Fri, 21 Jul 2017 09:48:40 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283217 Στα μνημεία, όπου έχει παρέλθει 7ετία από την ταφή, καθώς έχει επέλθει κορεσμός   Απολύτως επιτακτική παραμένει η ανάγκη άμεσων εκταφών στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δημοτικό Νεκροταφείο), στο οποίο δεν υπάρχουν  ελεύθεροι χώροι για νέες εκταφές, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Ο Δήμος Καρδίτσας απευθύνει εκ νέου έκκληση στους συμπολίτες που διατηρούν μνημεία,  όπου έχει παρέλθει 7ετία και πλέον από την ταφή των προσφιλών τους προσώπων να προχωρήσουν σε εκταφή. Υπενθυμίζεται οτι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Κοιμητηρίου, ορίζει οτι η ανακομιδή των οστών από τους τάφους γίνεται με ευθύνη και επιμέλεια των συγγενών των νεκρών πριν την συμπλήρωση 5ετίας από την ταφή με δικαίωμα 2ετούς παράτασης του χρόνου χρήσης του τάφου. Με δεδομένο οτι πλέον έχουν εξαντληθεί οι διαθέσιμοι χώροι ταφής στο Κοιμητήριο και η ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων έχει καταστεί επιτακτική και εξαιρετικά επείγουσα, δεν μπορεί να επιδειχθεί ανοχή, γι” αυτό και παρακαλούνται, όσοι διατηρούν μνημεία προσφιλών τους προσώπων από το 2010 και παλαιότερα, να προχωρήσουν σε εκταφή μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2017. Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας ο Δήμος, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκταφές στα παραπάνω μνημεία καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη, αλλά και το τέλος φύλαξης των οστών στο χώρο του οστεοφυλακίου, στους πλησιέστερους συγγενείς. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του Κοιμητηρίου 2441022738.  ]]>

Στα μνημεία, όπου έχει παρέλθει 7ετία από την ταφή, καθώς έχει επέλθει κορεσμός

 

Απολύτως επιτακτική παραμένει η ανάγκη άμεσων εκταφών στο Κοιμητήριο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δημοτικό Νεκροταφείο), στο οποίο δεν υπάρχουν  ελεύθεροι χώροι για νέες εκταφές, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να καθίσταται σχεδόν αδύνατη.

Ο Δήμος Καρδίτσας απευθύνει εκ νέου έκκληση στους συμπολίτες που διατηρούν μνημεία,  όπου έχει παρέλθει 7ετία και πλέον από την ταφή των προσφιλών τους προσώπων να προχωρήσουν σε εκταφή. Υπενθυμίζεται οτι ο Κανονισμός Λειτουργίας του Κοιμητηρίου, ορίζει οτι η ανακομιδή των οστών από τους τάφους γίνεται με ευθύνη και επιμέλεια των συγγενών των νεκρών πριν την συμπλήρωση 5ετίας από την ταφή με δικαίωμα 2ετούς παράτασης του χρόνου χρήσης του τάφου.

Με δεδομένο οτι πλέον έχουν εξαντληθεί οι διαθέσιμοι χώροι ταφής στο Κοιμητήριο και η ανάγκη εξεύρεσης νέων χώρων έχει καταστεί επιτακτική και εξαιρετικά επείγουσα, δεν μπορεί να επιδειχθεί ανοχή, γι” αυτό και παρακαλούνται, όσοι διατηρούν μνημεία προσφιλών τους προσώπων από το 2010 και παλαιότερα, να προχωρήσουν σε εκταφή μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2017.

Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας ο Δήμος, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε εκταφές στα παραπάνω μνημεία καταλογίζοντας τη σχετική δαπάνη, αλλά και το τέλος φύλαξης των οστών στο χώρο του οστεοφυλακίου, στους πλησιέστερους συγγενείς.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. του Κοιμητηρίου 2441022738.

 

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/epitaktiki-i-anagki-ameson-ektafon-sto-dimotiko-nekrotafeio-karditsas-6/feed/ 0
Αλεξάκος: Τρεις λύσεις για το αθλητικό κέντρο της Αναγέννησης http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/alexakos-treis-lyseis-gia-to-athlitiko-kentro-tis-anagennisis/ http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/alexakos-treis-lyseis-gia-to-athlitiko-kentro-tis-anagennisis/#comments Fri, 21 Jul 2017 09:47:50 +0000 http://www.karditsa24.gr/?p=283215 Συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις παρουσίασε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εκφράζοντας τη βεβαιότητα οτι με συνεννόηση και πνεύμα συνεργασίας απ” όλους τους εμπλεκόμενους θα βρεθεί συναινετική λύση   Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος της Αναγέννησης Καρδίτσας για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου που θα καλύπτει τις ανάγκες της παρουσίασε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε,  ζητώντας ταυτόχρονα από όλους τους εμπλεκόμενους να παραμερίσουν   προσωπικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες και να συμβάλουν στην εξεύρεση συναινετική λύσης.   Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ειδικότερα ο κ. Φ. Αλεξάκος τόνισε σχετικά με το αίτημα της Ερασιτεχνικής Αναγέννησης και τη θέση της Δημοτικής Αρχής: “Ο σεβασμός της σημερινής Δημοτικής αρχής στην μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου της Αναγέννησης Καρδίτσας, καθώς και η ανιδιοτελής υποστήριξή του είναι δεδομένος και αυτονόητος. Η συμβολή του συλλόγου στην αναβάθμιση του αθλητισμού και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας γενικότερα δεν αμφισβητούνται, αλλά δεν πρέπει να αγνοείται σε κάθε περίπτωση και η ύπαρξη των υπόλοιπων σωματείων που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα και προσπαθούν να επιβιώσουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω της περιορισμένης χρηματοδότησης. Επίσης η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα που έχει ανακύψει σε επίπεδο θεσμών και σε καμία περίπτωση προσώπων που προσωρινά τους υπηρετούν μέχρι τη λήξη θητείας όλων μας. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, αντί να επικεντρωθούμε στην ουσία, που είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και η θετική έκβαση του αιτήματος της ερασιτεχνικής Αναγέννησης,  ασχολούμαστε με όλα τα άλλα πλην αυτών. Όλα αυτά συμβαίνουν για τους εξής λόγους: α) εξακολουθεί να υφίσταται η αντιπαλότητα από τις εκλογές της ΕΠΣΚ και η οποία καθορίζει τη στάση πολλών εμπλεκομένων, β) μικρός αριθμός μέσων ενημέρωσης αξιοποίησε την ευκαιρία για να επικρίνει τη δημοτική αρχή, φανατίζοντας τμήμα νεαρών  αγνών φιλάθλων που αγνοούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες,  γ) ορισμένοι αιρετοί για μια ακόμη φορά  αξιοποίησαν την ευκαιρία να φανούν αρεστοί και να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη χωρίς να μπορούν να κάνουν ρεαλιστικές προτάσεις. Εμάς ως Δημοτική αρχή, όλα αυτά μας αφήνουν αδιάφορους. Μοναδικό μας μέλημα είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και να εξασφαλίσουμε τους κατάλληλους χώρους, ώστε τα νέα παιδιά να αθλούνται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Συνεπώς εστιάζουμε στην ουσία και μόνο αυτή. Στην Αναγέννηση παραχωρήθηκε χώρος στο Τ.Κ. Σταυρού. Έμεινε ικανοποιημένη, διαμόρφωσε και χρησιμοποιεί τον χώρο με βοήθεια και δαπάνες του Δήμου (φωτισμός, κοπή χόρτων, κ.λπ.). Με την βοήθεια της Περιφέρειας ξεκίνησε τη σύνταξη μελέτης για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Ουδέποτε όμως έθεσε ζήτημα αλλαγής χώρου και μέχρι που διαπιστώθηκε ότι στη θέση αυτή δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Άρα η απόσταση από την πόλη δεν ήταν το μείζον ζήτημα, παρά μόνον η δυνατότητα κατασκευής αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια ζήτησε νέο χώρο στον ιστό της πόλης. Με την διαπίστωση ότι εντός του ιστού της πόλης δεν υπάρχουν χώροι και έχοντας υπόσχεση από την Περιφέρεια για χρηματοδότηση, δεν αναζήτησε συναινετική λύση που να επιτρέπει την άμεση σύνταξη της μελέτης και την απορρόφηση χρημάτων στη συνέχεια, αλλά απαίτησε με κάθε τρόπο να πάρουμε, ως Δημοτική αρχή, τους χώρους που έχουν παραχωρηθεί στην ΕΠΣΚ μέχρι το έτος 2023, χωρίς την συγκατάθεση της. Ανεξάρτητα από την πορεία των έργων στους χώρους που έχουν παραχωρηθεί στην ΕΠΣΚ, μία μονομερής ενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου με οποιαδήποτε επιχειρηματολογία και αν την συνοδεύει, θα προκαλέσει δικαστική εμπλοκή, καθόσον αυτό προβλέπεται στους όρους του χρησιδανείου που έχει υπογραφεί το 2004 σε συμβολαιογράφο. Συγκεκριμένα στην παράγραφο επτά (7) του χρησιδανείου αναγράφεται: «Καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους του πρώτου των συμβαλλομένων (Δήμου Καρδίτσας), μπορεί να γίνει ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου, εφόσον και μόνον δεν τηρηθεί κάποιος εκ των όρων που αναφέρονται στην παρούσα σύμβαση». Ο μόνος όρος που υπάρχει στο χρησιδάνειο είναι να αρχίσουν τα έργα εντός τριετίας από την υπογραφή του, χωρίς την παραμικρή αναφορά στον χρόνο αποπεράτωσης. Με λίγα λόγια οι όροι του χρησιδανείου είναι ετεροβαρείς υπέρ της ΕΠΣΚ. Πέραν λοιπόν, της αβεβαιότητας της έκβασης της υπόθεσης, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι με τους ρυθμούς που κινούνται οι δικαστικές υποθέσεις στη χώρα μας ο χρόνος τελεσιδικίας, τοποθετείται πολύ αργότερα της διετίας που είναι ο εναπομείνας χρόνος θητείας των Αυτοδιοικητικών. Άρα, πολύ απλά, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα χρηματοδότησης στην παρούσα θητεία της Περιφέρειας και του Δήμου. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Να σταματήσουν οι κραυγές, οι αντιπαραθέσεις, οι πολιτικές σκοπιμότητες και να αναζητήσουμε μια συναινετική λύση. Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή προτείνουμε τρεις λύσεις: α)  Να παραμείνει το σημερινό καθεστώς στο γήπεδο της ΕΠΣΚ μέχρι το έτος 2023 που λήγει η παραχώρηση, να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του γηπέδου από την Περιφέρεια και να γίνει κοινή χρήση του γηπέδου και από την ΕΠΣΚ και από την ερασιτεχνική Αναγέννηση. Πως θα επιτευχθεί αυτό, θα πει κάποιος, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην διοίκηση της ΕΠΣΚ. Προτείνουμε κ λοιπόν και αυτό το αποδέχεται η ΕΠΣΚ, διοικούσα επιτροπή του γηπέδου που σήμερα αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της ΕΠΣΚ και δύο του Δήμου, να αλλάξει σύνθεση, ως εξής: Δύο εκπρόσωποι της ΕΠΣΚ, και από ένας του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αναγέννησης. Έτσι χωρίς πλειοψηφία, αναγκαστικά οι ώρες χρήσης του γηπέδου τα κατανεμηθούν συναινετικά. Και για να μην υπάρχει και εδώ η παραμικρή επιφύλαξη, η κατανομή των ωρών χρήσης να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των εργασιών. β) Εάν παρόλα αυτά η Αναγέννηση εξακολουθεί να μην θέλει να συνυπάρξει με την ΕΠΣΚ, τότε προτείνουμε: Να γίνουν τα παραπάνω με εταίρο στην ΕΠΣΚ την γυναικεία ομάδα «Ελπίδες». Σε αντάλλαγμα οι Ελπίδες να αφήσουν τον χώρο των 20 στρεμμάτων που τους έχει παραχωρηθεί μετά το Νοσοκομείο, ο οποίος να παραχωρηθεί στην Αναγέννηση και να συμπληρωθεί η παραχώρηση με άλλα δέκα στρέμματα, ώστε η έκταση να είναι επαρκής για κάθε μορφής αθλητικές εγκαταστάσεις. Η δε Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του γηπέδου της ΕΠΣΚ και στη συνέχεια να εντάξει στον προγραμματισμό της ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο που θα χρησιμοποιεί η Αναγέννηση. γ) Να παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική Αναγέννηση χώρος τριάντα και πλέον στρεμμάτων στο Γεωργικό, για τον οποίο υπάρχει ήδη θετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και στον οποίο επιτρέπεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στον Σταυρό. Σημειώνουμε ότι η απόσταση Καρδίτσας – Σταυρού και Καρδίτσας – Γεωργικού είναι ίδια. Οι παραπάνω προτάσεις αποδεικνύουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ως Δημοτική Αρχή, επιθυμούμε και επιδιώκουμε συναινετική λύση και παρά τις άδικες επιθέσεις που δεχόμαστε δεν απαντούμε γιατί πιστεύουμε στο διάλογο, τα επιχειρήματα και στο πνεύμα συνεργασίας. Περιμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους να τηρήσουν την ίδια στάση και αν γίνει αυτό έχουμε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα βρεθεί λύση.”]]>

Συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις παρουσίασε ο Δήμαρχος Καρδίτσας

κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου εκφράζοντας τη βεβαιότητα οτι με συνεννόηση και πνεύμα συνεργασίας απ” όλους τους εμπλεκόμενους θα βρεθεί συναινετική λύση

 

Τρεις εναλλακτικές προτάσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος της Αναγέννησης Καρδίτσας για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου που θα καλύπτει τις ανάγκες της παρουσίασε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε,  ζητώντας ταυτόχρονα από όλους τους εμπλεκόμενους να παραμερίσουν   προσωπικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες και να συμβάλουν στην εξεύρεση συναινετική λύσης.

 

Η τοποθέτηση του Δημάρχου

Ειδικότερα ο κ. Φ. Αλεξάκος τόνισε σχετικά με το αίτημα της Ερασιτεχνικής Αναγέννησης και τη θέση της Δημοτικής Αρχής:

“Ο σεβασμός της σημερινής Δημοτικής αρχής στην μακρόχρονη ιστορία του συλλόγου της Αναγέννησης Καρδίτσας, καθώς και η ανιδιοτελής υποστήριξή του είναι δεδομένος και αυτονόητος. Η συμβολή του συλλόγου στην αναβάθμιση του αθλητισμού και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας γενικότερα δεν αμφισβητούνται, αλλά δεν πρέπει να αγνοείται σε κάθε περίπτωση και η ύπαρξη των υπόλοιπων σωματείων που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα και προσπαθούν να επιβιώσουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω της περιορισμένης χρηματοδότησης. Επίσης η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα που έχει ανακύψει σε επίπεδο θεσμών και σε καμία περίπτωση προσώπων που προσωρινά τους υπηρετούν μέχρι τη λήξη θητείας όλων μας.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, αντί να επικεντρωθούμε στην ουσία, που είναι η βελτίωση και η αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και η θετική έκβαση του αιτήματος της ερασιτεχνικής Αναγέννησης,  ασχολούμαστε με όλα τα άλλα πλην αυτών.

Όλα αυτά συμβαίνουν για τους εξής λόγους: α) εξακολουθεί να υφίσταται η αντιπαλότητα από τις εκλογές της ΕΠΣΚ και η οποία καθορίζει τη στάση πολλών εμπλεκομένων, β) μικρός αριθμός μέσων ενημέρωσης αξιοποίησε την ευκαιρία για να επικρίνει τη δημοτική αρχή, φανατίζοντας τμήμα νεαρών  αγνών φιλάθλων που αγνοούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες,  γ) ορισμένοι αιρετοί για μια ακόμη φορά  αξιοποίησαν την ευκαιρία να φανούν αρεστοί και να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη χωρίς να μπορούν να κάνουν ρεαλιστικές προτάσεις.

Εμάς ως Δημοτική αρχή, όλα αυτά μας αφήνουν αδιάφορους. Μοναδικό μας μέλημα είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο και να εξασφαλίσουμε τους κατάλληλους χώρους, ώστε τα νέα παιδιά να αθλούνται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Συνεπώς εστιάζουμε στην ουσία και μόνο αυτή.

Στην Αναγέννηση παραχωρήθηκε χώρος στο Τ.Κ. Σταυρού. Έμεινε ικανοποιημένη, διαμόρφωσε και χρησιμοποιεί τον χώρο με βοήθεια και δαπάνες του Δήμου (φωτισμός, κοπή χόρτων, κ.λπ.). Με την βοήθεια της Περιφέρειας ξεκίνησε τη σύνταξη μελέτης για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Ουδέποτε όμως έθεσε ζήτημα αλλαγής χώρου και μέχρι που διαπιστώθηκε ότι στη θέση αυτή δεν μπορεί να εκδοθεί οικοδομική άδεια. Άρα η απόσταση από την πόλη δεν ήταν το μείζον ζήτημα, παρά μόνον η δυνατότητα κατασκευής αναβαθμισμένων εγκαταστάσεων.

Στη συνέχεια ζήτησε νέο χώρο στον ιστό της πόλης. Με την διαπίστωση ότι εντός του ιστού της πόλης δεν υπάρχουν χώροι και έχοντας υπόσχεση από την Περιφέρεια για χρηματοδότηση, δεν αναζήτησε συναινετική λύση που να επιτρέπει την άμεση σύνταξη της μελέτης και την απορρόφηση χρημάτων στη συνέχεια, αλλά απαίτησε με κάθε τρόπο να πάρουμε, ως Δημοτική αρχή, τους χώρους που έχουν παραχωρηθεί στην ΕΠΣΚ μέχρι το έτος 2023, χωρίς την συγκατάθεση της.

Ανεξάρτητα από την πορεία των έργων στους χώρους που έχουν παραχωρηθεί στην ΕΠΣΚ, μία μονομερής ενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου με οποιαδήποτε επιχειρηματολογία και αν την συνοδεύει, θα προκαλέσει δικαστική εμπλοκή, καθόσον αυτό προβλέπεται στους όρους του χρησιδανείου που έχει υπογραφεί το 2004 σε συμβολαιογράφο. Συγκεκριμένα στην παράγραφο επτά (7) του χρησιδανείου αναγράφεται: «Καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους του πρώτου των συμβαλλομένων (Δήμου Καρδίτσας), μπορεί να γίνει ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου, εφόσον και μόνον δεν τηρηθεί κάποιος εκ των όρων που αναφέρονται στην παρούσα σύμβαση». Ο μόνος όρος που υπάρχει στο χρησιδάνειο είναι να αρχίσουν τα έργα εντός τριετίας από την υπογραφή του, χωρίς την παραμικρή αναφορά στον χρόνο αποπεράτωσης. Με λίγα λόγια οι όροι του χρησιδανείου είναι ετεροβαρείς υπέρ της ΕΠΣΚ. Πέραν λοιπόν, της αβεβαιότητας της έκβασης της υπόθεσης, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι με τους ρυθμούς που κινούνται οι δικαστικές υποθέσεις στη χώρα μας ο χρόνος τελεσιδικίας, τοποθετείται πολύ αργότερα της διετίας που είναι ο εναπομείνας χρόνος θητείας των Αυτοδιοικητικών. Άρα, πολύ απλά, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα χρηματοδότησης στην παρούσα θητεία της Περιφέρειας και του Δήμου. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;

Να σταματήσουν οι κραυγές, οι αντιπαραθέσεις, οι πολιτικές σκοπιμότητες και να αναζητήσουμε μια συναινετική λύση. Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή προτείνουμε τρεις λύσεις:

α)  Να παραμείνει το σημερινό καθεστώς στο γήπεδο της ΕΠΣΚ μέχρι το έτος 2023 που λήγει η παραχώρηση, να χρηματοδοτηθεί η ολοκλήρωση του γηπέδου από την Περιφέρεια και να γίνει κοινή χρήση του γηπέδου και από την ΕΠΣΚ και από την ερασιτεχνική Αναγέννηση. Πως θα επιτευχθεί αυτό, θα πει κάποιος, δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην διοίκηση της ΕΠΣΚ. Προτείνουμε κ λοιπόν και αυτό το αποδέχεται η ΕΠΣΚ, διοικούσα επιτροπή του γηπέδου που σήμερα αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της ΕΠΣΚ και δύο του Δήμου, να αλλάξει σύνθεση, ως εξής: Δύο εκπρόσωποι της ΕΠΣΚ, και από ένας του Δήμου, της Περιφέρειας και της Αναγέννησης. Έτσι χωρίς πλειοψηφία, αναγκαστικά οι ώρες χρήσης του γηπέδου τα κατανεμηθούν συναινετικά. Και για να μην υπάρχει και εδώ η παραμικρή επιφύλαξη, η κατανομή των ωρών χρήσης να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των εργασιών.

β) Εάν παρόλα αυτά η Αναγέννηση εξακολουθεί να μην θέλει να συνυπάρξει με την ΕΠΣΚ, τότε προτείνουμε: Να γίνουν τα παραπάνω με εταίρο στην ΕΠΣΚ την γυναικεία ομάδα «Ελπίδες». Σε αντάλλαγμα οι Ελπίδες να αφήσουν τον χώρο των 20 στρεμμάτων που τους έχει παραχωρηθεί μετά το Νοσοκομείο, ο οποίος να παραχωρηθεί στην Αναγέννηση και να συμπληρωθεί η παραχώρηση με άλλα δέκα στρέμματα, ώστε η έκταση να είναι επαρκής για κάθε μορφής αθλητικές εγκαταστάσεις. Η δε Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του γηπέδου της ΕΠΣΚ και στη συνέχεια να εντάξει στον προγραμματισμό της ένα ολοκληρωμένο αθλητικό κέντρο που θα χρησιμοποιεί η Αναγέννηση.

γ) Να παραχωρηθεί στην ερασιτεχνική Αναγέννηση χώρος τριάντα και πλέον στρεμμάτων στο Γεωργικό, για τον οποίο υπάρχει ήδη θετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και στον οποίο επιτρέπεται η κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στον Σταυρό. Σημειώνουμε ότι η απόσταση Καρδίτσας – Σταυρού και Καρδίτσας – Γεωργικού είναι ίδια.

Οι παραπάνω προτάσεις αποδεικνύουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ως Δημοτική Αρχή, επιθυμούμε και επιδιώκουμε συναινετική λύση και παρά τις άδικες επιθέσεις που δεχόμαστε δεν απαντούμε γιατί πιστεύουμε στο διάλογο, τα επιχειρήματα και στο πνεύμα συνεργασίας. Περιμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους να τηρήσουν την ίδια στάση και αν γίνει αυτό έχουμε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα βρεθεί λύση.”

]]>
http://www.karditsa24.gr/2017/07/21/alexakos-treis-lyseis-gia-to-athlitiko-kentro-tis-anagennisis/feed/ 0